Daca vreti sa pregatiti si voi, urmariti filmul de mai jos pentru a afla etapele pregatirii!
Savarine insiropate |
Savarine insiropate |
Savarine insiropate |
250 gr faina cernuta
150 ml lapte
12,5 grame de drojdie proaspata
7 linguri ulei
2 oua
un praf de sare
Neapărat, ingredinetele la temperatura camerei!
400 ml apa
150 gr zahar tos
esenta de rom
200 grame frisca lichida
3 linguri zahar pudra
Cum pregatim
Drojdia proaspata se amesteca cu doua lingurite de zahar si se lasa pentru cateva minute sa se lichefieze.
Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si apoi cu restul de zahar.
Treptat se adauga uleiul si drojdia.
Se adauga si laptele caldut
Si se incorporeaza faina.
Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si apoi cu restul de zahar.
Treptat se adauga uleiul si drojdia.
Se adauga si laptele caldut
Si se incorporeaza faina.
Lasam sa creasca acest aluat cel putin o jumatate de ora, intre timp pregatim siropul si frisca.
Pregatim siropul: amestecam toate ingredientele pentru sirop intr-o cratita si la foc potrivit amestecam din cand in cand pana cand acesta se leaga usor.
Pregatim si frisca: punem frisca lichida foarte rece intr-un vas si se mixeaza pentru un minut sau doua, apoi se adauga zaharul pudra. Se pastreaza la frigider pana in momentul decorarii prajiturilor.
Jeleul se pregateste amestecand continutul pliculetului cu zaharul si cu apa. Se fierbe acest amestec pentru 1 minut, se lasa pentru un minut sa se raceasca apoi se asaza cu o lingurita sau cu o pensula pe capacelul savarinelor.
Vi se pare complicat? V-am spus ca va propunem retete usoare dar foarte gustoase. Acum ne credeti?
Aluatul l-am turnat in tava de savarine, tava pe care am uns-o cu unt.
Se coc prajiturelele in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15-20 min sau depinzand de cuptorul vostru pana cand se rumenesc deasupra.
Pregatim siropul: amestecam toate ingredientele pentru sirop intr-o cratita si la foc potrivit amestecam din cand in cand pana cand acesta se leaga usor.
Pregatim si frisca: punem frisca lichida foarte rece intr-un vas si se mixeaza pentru un minut sau doua, apoi se adauga zaharul pudra. Se pastreaza la frigider pana in momentul decorarii prajiturilor.
Savarinele coapte si racite se scufunda in siroul pregatit si care este si el rece.
Se taie capacelul prajiturilor cu un cutit si se umplu cu frisca si cu fructe colorate.Jeleul se pregateste amestecand continutul pliculetului cu zaharul si cu apa. Se fierbe acest amestec pentru 1 minut, se lasa pentru un minut sa se raceasca apoi se asaza cu o lingurita sau cu o pensula pe capacelul savarinelor.
Savarine insiropate |
Savarine insiropate |
Savarine insiropate |
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Multumesc mult,am sa ancerc si eu.O seara buna può.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult,am sa ancerc si eu.O seara buna può.
RăspundețiȘtergereO zi minunata!!!
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereda, se poate si cu telul
RăspundețiȘtergereBună!! Dacă nu am drojdie proaspătă, pot folosi și uscată???? O pregătesc la fel ca pe cea proaspătă??? Mulțumesc anticipat! !
RăspundețiȘtergerebuna! Poti folosi si drojdie uscata, dar nu mai este cazul sa o amesteci cu zahar inainte...o adaugi pur si simplu in aluat. 7 grame de drojdie uscata sunt suficiente. O seara frumoasa!
ȘtergereMulțumesc :)
RăspundețiȘtergere