Nu e prima data cand savurez cu mare placere creveti, iar de cate ori ii pregatesc imi trezesc amintiri dragi, despre tinuturi frumoase, cu plaje intinse, cu nisip arzator sub talpi...dar cel mai mult imi amintesc de oamenii minunati pe care nu i-am mai vazut de ceva vreme, dar cu siguranta, pe care o sa-i vizitez din nou, caci Spania nu e departe, iar prietenii nu trebuie lasati nevizitati.
Am avut un an sabatic acum ceva vreme, in care mi-am dorit sa ma regasesc pe mine, iar locatia pe care am ales-o a fost una de vis....nu stiu daca Estepona va spune ceva, un fost sat de pescari, acum, atractie pentru turistii de vara, foarte aproape de Malaga, dar mie mi-a adus prieteni adevarati, ce au avut grija de mine, ce m-au tratat ca pe fiica lor si care mi-au aratat cum se mananca traditional in casele lor.
Reteta de creveti cu sos de usturoi o puteti urmari chiar acum!!!
Ingrediente- 4 portii
500 gr creveti proaspeti. Puteti folosi si din cei congelati, dar cei proaspeti pastraza savoarea si mirosul marii.
6-7 catei de usturoi, taiati lamele
putin ardei iute, taiat rondele
ulei de masline
50 gr unt
sare
Preparare
Secretul crevetilor, sau a fructelor de mare este acela ca nu trebuia gatite timp indelungat. Reteta cu cat este mai simpla, cu atat se pune in valoare gustul crevetilor.
- decorticam crevetii, ii taiam pe spate si le indepartam intestinul. Se pot gati si intregi, necuratati, dar ai mei pofticiosi sunt cam mofturosi, asa ca i-am curatat.
- intr-o tigaie se incinge ulei si unt,
- se adauga usturoiul si ardeiul iute si se lasa sa capete putina culoare
- se presara sare si se pun crevetii care se mai sareaza si ei putin
- se gatesc numai 3 minute, intorcandu-i usor
- isi schimba culoarea rapid si nu ii lasati mai mult pentru ca se intaresc si nu mai au nici un gust
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu