03 august, 2015

Dulceata de caise

Ce minunatie de dulceata este cea de caise!! Parca soarele si-a concentrat toata puterea si a mangaiat cu razele lui fructele delicioase, ce au capatat culori incantatoare.
Dulceata se pregateste usor, este parfumata si aromata, iar eu va invit sa urmariti pregatirea ei, chiar aici!!!




Ingrediente

2 kg caise coapte
1.8 kg zahar
coaja si zeama de la 2 lamai
250 ml apa


Cum preparam

  • spalam caisele, le taiem cu cutitul pe jumatate si le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati mai mici
  • spalam lamaile, le luam coaja cu un peeler si le stoarcem bine
  • intr-un saculet de panza sau tifon am pus samburii si coaja de lamaie
  • caisele se pun intr-o oala, alaturi de zahar, zeama de lamaie si saculetul cu samburi
  • se pune oala la foc mic
  • cand zaharul s-a topit, iar dulceata a fiert cel putin 20-30 min, se scoate saculetul ce si-a lasat aroma in dulceata
  • se adauga apa si se continua fierberea pana cand dulceata capata consistenta dorita
  • se amesteca usor din cand in cand sa nu se prinda, iar spuma se indeparteaza cu o sita
  • se pune fierbinte in borcanele sterilizate, asezate pe o tava de metal, se strang bine capacele si se lasa sa se raceasca complet
  • abia apoi se pun borcanele (7 buc) in camara si se pastraza peste iarna....cine rezista!!! cine nu?!!


Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu