Are si scortisoara.
A ajuns parfumul de prajitura pana la tine?
Cred ca da. Trebuie sa o pregatesti si tu! Trebuie!
Are si foietaj. Si mult sirop de mere!
Trebuie sa o pregatesti si tu!....hahaha...
Ingrediente
- 450 gr aluat foietaj
- 10-12 mere mici (6-7 mere mari)
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 4 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 4 linguri amidon/faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
- un praf de sare
- zeama de la o lamaie
Preparare
Umplutura
- merele se spala si curata de coaja, se feliaza in felii potrivite
- se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida
- se amesteca cu 200 gr zahar si se lasa min 15 min pentru a-si lasa sucul, suc ce se va opri separat
- aceast suc se amesteca cu o lingura de amidon si se pune pe foc sa fiarba cateva minute cat sa se ingroase putin
Blat
- albusurile se spumeaza cu un praf de sare si cu 50 gr zahar, se adauga si galbenusurile, treptat se incorporeaza si uleiul
- faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se amesteca in compozitia de oua
- se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 38x38 cm, dar poate fi si mai mica, blatul va fi astfel mai inalt
- se toarna aluatul, se niveleaza si se pune in cuptorul incins la 170 gr C pentru 10 min.
- nu trebuie sa fie copt complet.
Merele se amesteca cu scortisoara si 3 linguri amidon si se aşază peste blatul pe jumatate copt si peste mere se toarna si zeama ce s-a mai lasat intre timp de la merele cu scortisoara.
Foia de foietaj se aplatizeaza usor cu sucitorul si se cresteaza cu cutitul astfel incat sa formeze o plasa dupa ce este intins peste mere.
Se pune tava iar in cuptor pentru 20 min la foc mic sau pana cand foietajul este copt.
Dupa ce prajitura s-a copt se da cu pensula pe deasupra cu sucul de mere ingrosat cu amidon, iar ce mi-a mai ramas l-am turnat pe deasupra prajiturii.
Se lasa sa se raceasca pentru a se putea portiona si servi.
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu