Ce poate fi mai bun in zilele de primavara, cand verdeturile abunda in gradini si in piete, decat un bors de stevie. Pregatit foarte usor, si se adapteaza la fel de usor si pentru zilele de post.
Servim borsul de stevie cald sau rece, pentru ca nu are ulei deloc, cu un ardei iute alaturi si va asigur ca mai cereti si o a doua portie. Abia am reusit sa fac pozele de final pentru ca miroasea atat, dar atat de bine, imi era o pofta mai ca-mi venea sa las aparatul de fotografiat din mana si sa mananc din strachina frumos decorata.
1 castron mare cu stevie, spalata, curatata de nervura principala si tocata marunt
1 morcov
radacina de telina
1 radacina pastarnac
2 cepe de marime medie
si pentru ca am avut in casa si 2 fire de ceapa verde, le-am tocat si adaugat si pe ele
50 gr ardei gras taiat marunt
200 ml suc de rosii
500 ml bors proaspat de casa
sare si piper
2 cuiburi de fidea
2 oua pentru zdrente
leustean verde
Cum se prepara?
Morcovul, telina, pastarnacul si ceapa le-am maruntit cu robotul de bucatarie, dar le puteti da pe razatoare sau toca cu cutitul, dupa preferinta sau indemanarea fiecaruia.
Am pus legumele la fiert intr-o oala si cand s-au fiert pe jumatate adaugam stevia. Se lasa sa fiarba si stevia cam 10-15 min, apoi se adauga sucul de rosii, fideaua, sare si bors proaspat (incalzit) cat sa acreasca ciorba dupa preferinta fiecaruia si se mai lasa la fiert 10 min, apoi se bat ouale zdrente, se mai lasa 5 min, se opreste focul si se pune leustean verde.
Daca doriti sa pregatiti acest bors in zilele de post, renuntati la oua si ciorba e foarte buna!!
P.S. Mi-am cumparat strachini frumos decorate de la un targ traditional si jur ca ciorba are gust mai bun!
Eu va doresc pofta buna si multa verdeata in bucate!!
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Ce este stevia cumva spanacul
RăspundețiȘtergereStevia este o planta cu frunze lungi, o gasiti primavara la femeile din piata sau daca aveti rude la tara. Creste necultivata si este folosita atat la mancaruri cat si la ciorbe, pare ruda de la tara a spanacului. http://www.garbo.ro/articol/Tratamente-naturiste/10662/stevia-si-beneficiile-de-primavara.html
ȘtergereȘtevia nu se oparește întai? Ca,cică zeama ei este amara
RăspundețiȘtergereNu, nu trebuie oparita...gustul steviei este usor acrisor. O saptamana frumoasa!
ȘtergereȘtevia nu se oparește întai? Ca,cică zeama ei este amara
RăspundețiȘtergere