Este delicioasa si cremoasa, eu am tinut prajitura la frigider si este binevenita pe caldura asta.
Reteta video o puteti urmari aici!!!
Ingrediente
250 gr biscuiti
1 litru lapte
200 gr gris
200 gr zahar
200 gr unt
1.5 linguri cacao
esenta de vanilie
Preparare
- intr-o craticioara am pus laptele, zaharul si grisul la fiert la foc mic
- amestecam continuu cu telul pana cand crema se ingroasa, dupa care am adaugat untul taiat cubulete
- impartim crema obtinuta in doua parti egale
- intr-una din jumatati am pus esenta de vanilie
- in cealalta am pus pudra de cacao si am amestecat bine sa se incorporeze
- in tava cu dimensiunile de 21 x 26 cm am pus folie de plastic dupa care am asezat un strat de biscuiti, am asezat crema cu cacao si am nivelat-o, inca un strat de biscuiti, crema cu vanilie si deasupra ultimul strat de biscuiti
- am lasat prajitura sa ajunga la temperatura camerei, dupa care am lasat-o in frigider pentru cateva ore pentru ca astfel biscuitii sa se hidrateze si crema sa se intareasca
Foarte simplu de pregatit acest desert si foarte foarte bun.
Va multumesc pentru vizita si va astept si data viitoare!!!
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Mai mult decat binevenita reteta dumneavoastra pe canicula asta.Multumesc mult.
RăspundețiȘtergereOlivia
Ma bucur pentru ca iti place. O zi frumoasa!!!
ȘtergereDana
Am făcut și eu, o parte griș cu lapte, și o parte budincă cu ciocolata. Copiii mei iubesc ciocolata și nu pot face nicio prăjitură fără ciocolata. Foarte bună, și răcoroasă pe canicula asta(46 grade în Italia). Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita! Si noi iubim ciocolata. Si aici a fost foarte cald, dar acum este un pic mai respirabil. Iti doresc multa sanatate si spor in toate!
RăspundețiȘtergereEfoaarte buna
ȘtergereCeva mai simplu nu aveti?
RăspundețiȘtergereNu
ȘtergereMultumim pentru asa retete minunate
RăspundețiȘtergereCraciun fericit!
ȘtergereNu e prea mult 200 gr. gris ?
RăspundețiȘtergerenu, altfel nu va sta crema...va fi fluida. Sa ai o zi frumoasa, Anaida!
ȘtergereMulțumesc mult pentru rețete sunt foarte bune și ușor de făcut
RăspundețiȘtergereDe care biscuiti??Biscuiti trebuie inmuiati in cev?
RăspundețiȘtergereBiscuiti petit beurre ..si dupa cum vedeti si in film, nu, nu trebuie inmuiati in nimic
ȘtergereBuna seara.Mi se pare interesanta reteta,as vrea sa o prepar dar cat lapte trebuie,ca nu ati specificat😔
RăspundețiȘtergereAm scris..1 litru de lapte
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergereSuper
RăspundețiȘtergereNu putem sa inlocuim biscuitii petit beurre , cu biscuitii populari ? Ca pe la mine nu se gasesc decat biscuiti populari...
RăspundețiȘtergere