18 ianuarie, 2014

Ciorbiţă de cocoş cu zeamă de varză

Mirosul îmbietor al ciorbiţei învaluie cu aroma sa bucataria noastră.
Astăzi pregatim o ciorbiţa delicioasă de cocoş de curte şi vă invităm să încercaţi şi voi să o pregatiţi.



Ingrediente

Carne de cocoş (spate, aripi, piept, maruntaiele)
2 cepe,
2 morcovi
2 cartofi
1 radacina de pastarnac
Un sfert de telina
Ardei gras congelat, taiat cubulete
2 oua
1,5 l zeama de varza pentru acrit
2-3 foi de dafin
Boabe de piper
Amestec de legume conservate (rosii, ardei gras, verdeata), preparate de noi si pastrate in camara racoroasa
Fidea
Leustean uscat

Preparare
Intr-o oala cu presiune adaugam carnea, boabele de piper, o foaie de dafin si apa pana la semnul oalei. Punem capacul si se pune la fiert pentru 50 min. Intre timp ceapa, morcovul, pastarnacul, telina) se pun in robotul de bucatarie si se toaca.


Dupa cele 50 min se scoate carnea intr.-un vas separat si se strecoara zeama.
In aceasta supa de carne se adauga legumele tocate, ardeiul gras, cartofii si amestecul de legume din borcan si se pune oala la fiert.

Se adauga carnita fiarta in prealabil. Dupa ce legumele s-au fiert se adauga zeama de varza, fideaua si la sfarsit ouale batute separat cu furculita.




Vă dorim poftă bună!!!
Nu uitati sa mancati veseli, sa fiti voiosi si astfel veti fi mai sanatosi!!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu