Am invatat aceasta reteta de la soacra mea, care mi-a explicat ca toata smecheria este sa freci icrele cu uleiul ca la maioneza.
Si am inceput prepararea acestora astfel:
Ingrediente
- o cutiuta de icre sarate de hering (100 gr)
- ulei
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 3 linguri de apa minerala
- un pahar cu apa
- 3-4 linguri de gris
Intr-un castron pun icrele din cutiuta si incep sa le frec cu mixerul adaugand ulei din cand in cand, zeama de lamaie.
Cand se mai ingroasa punem si cate un strop la apa minerala, si frecam......frecam......punem ulei, zeama de lamaie ......frecam........... frecam.....pana salata noastra a crescut si s-a albit. Mai punem grisul racit si mai amestecam un pic cu mixerul, adaugam ceapa taiata marunt, marunt si gata.
Am mai prajit si cateva feliute de paine si salata noastra este gata...
Usor, rapid, gustos!!!!
Arata foarte bine, este si foarte gustoasa.
Trebuie sa incercati si voi, nu se compara cu salatele cumparate din magazin gata facute!!!!
Buna ziua,acum am descoperit acest site si mi se pare f bun.Citesc cu placere retetele,nu am facut nici una inca,dar o sa incerc niste retete.As adauga un pont sa nu se taie niciodata salata de icre:peste icre,pana sa incepem a le freca, se pune un varf lingurita mustar.Restul retetei e OK.Incearca si nu vei regreta.Cu stima, Violeta
RăspundețiȘtergereBun venit pe blogul Farfuria vesela!!! Multumim si pentru sfat!
RăspundețiȘtergereCata apa se pune pe foc ?
RăspundețiȘtergere250 ml apa
ȘtergereCat ulei ai folosit?
RăspundețiȘtergere200 - 250 ml
ȘtergereMulțumesc!
ȘtergereSa riscam sa punem mustar ca la maioneza sau li se schimba gustul icrelor?
RăspundețiȘtergereNu-i schimba gustul.Se pune putin mustar.Incearca si nu vei regreta.In rest asa le fac si eu icrele.
RăspundețiȘtergereAcum fac si eu salata de icre,cu mustar n am facut pana acum,am sa incerc,sa vedem ce iese,multumesc pt retete
RăspundețiȘtergere