Ingrediente
500-600 gr carne tocata de porc (se poate folosi amestec sau vita)
1 morcov ras
1 sfert de radacina de telina rasa
2 cepe potrivite taiate marunt
1 ardei gras taiat marunt
2-3 linguri de orez spalat
1 ou
1 litru bors
patrunjel, sare, piper
leustean uscat sau verde
Preparare
Se amesteca carnea tocata cu ceapa, patrunjelul, ou, sare si piper. Ne umezim bine mainile cu apa si incepem sa formam perisoarele. Luam in palma umeda amestec de carne si formam perisoarele rotunde, dupa care le asezam pe toate pe o tava sau un platou.
Intre timp, pe aragaz, asezam oala si o umplem cu apa cam trei sferturi, asteptam sa dea in clocot.
Cand am terminat toate perisoarele de rotunjit, le adaugam in apa fierbinte, cu mare grija sa nu se desfaca si le lasam sa fiarba cam 15 min. Am pus perisoarele mai intai sa se fiarba, deoarece timpul de fierbere al carnii aste mai mare decat cel al legumelor.
Cand perisoarele s-au fiert pe jumatate, adaugam legumele (morcovul, ceapa, telina, rosiile) si orezul si lasam cam o jumatate de ora sa fiarba bine. In ultimile 10 min adaugam borsul cald, completam oala cu apa, mai adaugam sare daca este cazul, si mai lasam un pic sa fiarba.
La final adaugam leusteanul.
Pofta buna!!!!
O ciorbita foarte gustoasa. Multumim
RăspundețiȘtergereVa multumim si noi pentru ca ne urmariti!
Ștergerefelicitari !..mi-a iesit o ciorbita excelenta !..multumim din suflet !..va rog ff. mult,sa vedem si sarmalute din ciuperci si orez..(am mancat odata la o manastire,extraordinar de bune,dar mie nu mi-au iesit asa...cred ca exista si un secret )...si ..2-...va rog o reteta de ciorbita de vitel...am incercat si eu dar nu a fost asa cum mi-am dorit..si 3-..vin sarbatorile si eu vreau sa fac piftie de curcan..a la..farfuria vesela !!!...tot ce ati postat dvs,sunt excelente ! nu ma mai despart de blog. !...multumesc ptr. raspuns,..multumesc ca existati !..felicitari din inima !
RăspundețiȘtergereMultumim mult si ma bucur ca ciorbita a fost buna, multumim si pentru sugestii si stati aproape de noi pentru ca urmeaza si retete pentru sarbatori.
RăspundețiȘtergereSanatate multa si va multumim ca ne sunteti aproape!!!