Cât încă suntem în
sezonul portocalelor este foarte bine să ne folosim de coaja şi sucul acestora.
Aroma şi gustul distinct al portocalelor vor transforma prăjitura noastră într-un
desert delicios.
Ingrediente
250 gr de nuci măcinate
în robotul de bucătarie
250 gr zahăr
6 ouă
50 gr cacao
Coaja rasă de la
o portocală
sucul de la 2
portocale
1 lingură făină
O jumătate plic
de praf de copt
Preparare
Se bat ouăle cu zahărul,
până când acesta se topeşte, peste care se adaugă nucile, coaja de portocală, sucul
de portocală, intermitent, şi se amestecă continuu până se încorporează toate.
Se încorporează apoi şi cacaoa, făina şi praful de copt.
Se pregăteşte o
tavă (nu prea mare), se unge cu unt şi se tapetează cu făina.
Se răstoarnă
aluatul şi se dă la cuptor pentru 25-30 min.
După coacere se pudrează
cu zahăr pudră.
Poftă bună!!!
Cat de simplu , bv bv bv Dani farfurioara vesela :d si buuun
RăspundețiȘtergere