17 martie, 2014

Cartofi umpluti cu carne tocata


Astazi am pregatit ceva foarte usor, interesant ca imagine si nu in ultim rand, gustos si anume cartofi umpluti cu carne tocata.





Ingrediente

7-8 cartofi mari rosii
1/2 kg carne tocata amestec (puteti folosi carne tocata - de pui, porc, vita)
200 ml sos de rosii
1 ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
2 frunze de dafin
sare, piper, busuioc, boia dulce

Preparare

Curatam si spalam cartofii, ii taiem pe jumatate si ii scobim cu o lingurita jumatatile, creând astfel niste barcute.

Tava de cuptor se unge bine cu ulei si se aşază barcutele, se pune ulei si peste barcute si se pun la cuptor 10 min, dupa care se intorc si mai merg inca 10 min in cuptor.

Intre timp facem un sos din urmatoarele: putin ulei, ceapa si  usturoiul taiate marunt , se calesc putin dupa care se adauga sosul de rosii si condimente, sare, piper si foi de dafin.

Carnea tocata se pregateste si ea intr-o tigaie, se pune ulei la incins apoi carnea, dupa cateva minute se condimenteaza cu sare, piper, 2-3 linguri sos de rosii, boia dulce si busuioc.

In cartofii nostri gatiti putin in cuptor de pune carnea tocata, presandu-se putin si deasupra o lingura din sosul pregatit.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si merg la cuptor pana se vor gati bine si se vor rumeni (aprox 40-45 min, incercati cu varful unui cutit, daca intra usor, cartofii sunt copti).

Se presara pe deasupra putin cascaval ras sau smantana, dupa preferinta, dar neaparat alaturi de o salata de sezon.

Va invitam sa incercati si voi aceasta reteta!! Pofta buna!!!





2 comentarii: