23 august, 2016

Ficatei trasi la tigaie cu ceapa si usturoi

Ficateii trasi la tigaie cu ceapa si usturoi  se pregatesc foarte repede, sunt deliciosi si sunt bineveniti mai ales atunci  cand nu aveti timp sa gatiti !
Reteta este explicata in filmuletul de mai jos.






Ingrediente  

500 gr de ficat propaspat de pui
1 ceapa taiata marunt
2-3 catei de usturoi tocati feliute
1 ceasca de apa sau mai bun ar fi vin alb
sare
piper
cimbru sau busuioc uscat
1 lingurita boia de ardei iute


Cum preparam
  • ficatul de pui spalat si curatat de pielite il tin in lapte pentru cel putin 30 min, astfel se vor elimina toxinele si va fi mai dulce
  • Incingem uleiul in tigaie si prajim putin ficatul scurs de lapte pentru cateva minute cat sa prinda putina culoare si sa nu mai iasa sange
  • adaug ceapa tocata marunt peste ficat si o las sa se inmoaie, adaug si usturoiul, dar avem grija ca usturoiul sa nu se arda pentru ca va da gust amar preparatului
  • am condimentat cu cimbru uscat, boia dulce si piper proaspat macinat
  • Adaugam o cescuta de apa pentru sos, dar mult mai bun ar fi fost niste vin alb, acoperim tigaia cu capac si lasam sa fiarba bine
  • La final potrivim gustul de sare, nu am adaugat sare mai inainte pentru ca aceasta intareste ficatul.

Se consuma imediat, alaturi de o mamaliguta fierbinte.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!







2 comentarii: