M-am gandit sa va prezint astazi o prajitura de post, cu ingrediente destul de putine, dar care poate fi un desert foarte bun.
Ingrediente
Pentru 3 foi
200 gr zahar tos
250 ml bors
250 ml ulei
un plic de praf de copt
un praf de sare
faina cat cuptinde (eu am avut nevoie de aprox 1 kg)
pentru a forma un aluat ce poate fi intins cu sucitorul
pentru a forma un aluat ce poate fi intins cu sucitorul
Din ingredientele de deasupra se amesteca, formand un aluat ce se va imparti in trei parti egale si se va intinde foi ce se vor coace pe fundul tavii de cuptor. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit in aprox. 10-15 min.
Pentru umplutura dintre foi
800 gr gem de prune (orice al gem facut in casa)
300-400 gr nuca macinata in robotul de bucatarie
Gemul si nuca se amesteca, se imparte in doua parti egale si se pune intre foi.
Pentru ornat
200 gr ciocolata amaruie
3 linguri de ulei
Ciocolata se topeste la main-marie, adica se pune o cratita cu apa pe foc sa fiarba, iar ciocolata se pune intr-o cratita mai mica, ce se va aseza in prima cratita, fara a se scufunda prea mult.. Fierbinteala apei v-a topi ciocolata fara sa o arda. Se va incorpora si uleiul, pentru ca ciocolata sa fie mai lucioasa si sa se poata taia mai usor.
Concluzionam: Am copt 3 foi, le umplem cu gem si nuca macinata, iar pe deasupra punem ciocolata topita si pe care o intindem bine.
Urmariti blogul si canalul nostru de pe YouTube, pentru alte retete savuroase si sanatoase! Daţi like retetelor care va plac si inveseliti-va si voi farfuriile !
Asteptam sugestiile voastre pe adresa farfuriavesela@gmail.com.
Tocmai am descoperit blogul dvs si cred ca o sa petrec citeva ore printre retete si video. O intrebare as avea: cu ce pot inlocui borsul sin reteta de foi? Unde traiesc nu este bors si nu stiu cum sa-l fac in casa. Multumesc frumos. Adriana. P.S. Multumim frumos pt blog!
RăspundețiȘtergereMultumim mult pentru ca ne sunteti alaturi!!! legat de bors, nu stiu ce sa va spun, nu am facut aceasta reteta altfel, dar puteti alege reteta de foi de la alta prajitura, cum ar fi cea de Alba ca zapada sau cea Marmorata. Multumim mult pentru aprecieri!!! Spor la bucatarit si multe farfurii vesele!!!
Ștergerein locul prafului de copt n-ar fi mai potrivit amoniul pt prajituri s-au bicarbonatul?
RăspundețiȘtergerepraful de copt contine bicarbonat, dar puteti folosi si amoniac, vor fi si mai fragede
Ștergerevă multumesc!
Ștergerede unde ati cumparat ciocolata neagra ?
RăspundețiȘtergerede la Kaufland
Ștergere