Cum primavara a venit, desi soarele nu se prea arata atat pe cat mi-as dori eu, dovlecii placintari pe care ii mai avem in camara racoroasa trebuie consumati. Dintre numeroasele preparate cu dovleac, aceste impletituri rustice sunt preferatele mele.
Urmariti reteta mea video si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
Avem nevoie de
pentru 15 placintele impletite
2 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
11 linguri de lapte (puteti folosi apa)
1 praf de sare
1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
faina cat cuprinde pentru a forma un aluat usor de intins (aprox 500-600 gr )
250 gr zahar tos
3-4 lingurite de scortisoara
un galbenus de ou
zahar pudra
pentru umplutura
800-1000 gr dovleac ras250 gr zahar tos
3-4 lingurite de scortisoara
pentru uns pe deasupra
un galbenus de ou
zahar pudra
Cum preparam
Dovleacul ras se pune intr-o cratita pe foc, impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand, pana cand se va gati si zeama va scadea. Dupa ce se stinge focul, se amesteca compozitia cu scortisoara.
Aluatul se prepara astfel:
- ouale se amesteca bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, uleiul, laptele si bicarbonatul (nestins)
- incorporam faina putin cate putin, pana se formeaza un aluat bun de intins foaie si care nu se lipeste de mana
- incorporam faina putin cate putin, pana se formeaza un aluat bun de intins foaie si care nu se lipeste de mana
- se pudreaza bine cu faina suprafata de lucru, cat si sucitorul cu ajutorul caruia vom intinde foaie subtire, pe care o taiem, formand dreptunghiuri (ale mele au fost de 12 x 16 cm), le crestam pe margine, ca in imaginea alaturata), punem dovleac dulce in centru, si apoi petrecem aripioarele aluatului una peste cealalta, ca la infasat bebelusul.
Placintelele astfel impletite se aşază in tava de aragaz, in care am asezat hartie de copt, le ungem cu galbenus si le punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 min.
Dupa ce se coc si se mai racesc putin se pudreaza cu zahar.
Au iesit foarte gustoase impletiturile mele cu dovleac si aroma de scortisoara a ademenit toata familia in bucatarie, caci aici ne strangem sa degustam, sa stam la taclale, sa punem la cale...asa ca-n toate casele de altfel.
Placintelele astfel impletite se aşază in tava de aragaz, in care am asezat hartie de copt, le ungem cu galbenus si le punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 min.
Dupa ce se coc si se mai racesc putin se pudreaza cu zahar.
Au iesit foarte gustoase impletiturile mele cu dovleac si aroma de scortisoara a ademenit toata familia in bucatarie, caci aici ne strangem sa degustam, sa stam la taclale, sa punem la cale...asa ca-n toate casele de altfel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu