Este o mancare cu gust dulce-acrisor de castraveti si cu aroma imbietoare de la condimentele pe care le-am adaugat.
Ingrediente
500-600 gr pulpa de porc
6-7 castraveti murati
3 cepe potrivite, taiate solzisori
150 ml suc de rosii
70 gr ardei gras taiat marunt
sare, piper, foi dafin, cimbru
2 linguri de amidon alimentar
2-3 fire ceapa verde
patrunjel verde
4-5 linguri de ulei
apa
Cum pregatim?
Taiem carnea cuburi potrivite, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o punem intr-o tigaie sa se rumeneasca putin.
Ceapa o calim cu putin ulei, adaugam ardeiul gras dupa care adaugam carnea, completam cu putina apa si lasam sa fiarba pana este aproape fiarta carnea. Dupa ce carnea a fiert adaugam castravetii taiati rondele, sucul de rosii, condimentam si lasam sa mai fiarba cateva minute. Pentru a ingrosa putin sosul mancarii noastre am folosit 2 linguri de amidon alimentar, dizolvat intr-un pahar cu apa rece si am mai lasat putin mancarea sa fiarba.
La final adaugam patrunjelul verde.
Farfuria noastra s-a inveselit cu o mancare delicioasa, plina de culoare si aroma. Se serveste alaturi de o salata la fel de colorata de ardei copti cu putin usturoi.
Va dorim pofta buna, farfurii vesele si multa voiosie!!!
Reveniti pe site-ul nostru si pentru alte retete testate deja de noi !
Vizionati aceste retete pe canalul meu de Youtube !
Ne puteti contacta la farfuriavesela@gmail.com !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu