Sarmalele, un preparat traditional, pregatit in estul Europei, de la Serbia, Macedonia, Italia, Grecia si pana in Turcia.
Sunt servite la evenimete speciale si nu numai, amestecul acesta de carne cu diverse condimente, impaturit apoi in foaie de varza murata sau proaspata, in frunza de vita de vie sau mai stiu eu ce frunza, face ca acest preparat sa fie foarte apreciat.
Cert e, ca nu-i sarbatoare la Români, unde sa nu se serveasca sarmale!
Sunt servite la evenimete speciale si nu numai, amestecul acesta de carne cu diverse condimente, impaturit apoi in foaie de varza murata sau proaspata, in frunza de vita de vie sau mai stiu eu ce frunza, face ca acest preparat sa fie foarte apreciat.
Cert e, ca nu-i sarbatoare la Români, unde sa nu se serveasca sarmale!
Ingrediente
(pentru 28-30 sarmalute)
(pentru 28-30 sarmalute)
500 gr carne tocata amestec (porc si vita)
100 -125 gr orez, spalat si scurs bine
2-3 cepe potrivite
foi de varza murata, bune pentru impaturit
aprox 300 gr varza proaspata taiata fideluta
aprox 300 gr varza murata taiata fideluta
150 gr bulion
300 ml suc de rosii
sare, piper, 2-3 foi de dafin
ulei
cimbru, seminte de marar uscat
crenguta de cimbru si una de marar uscat
Cum preparam sarmalele delicioase?
Carnea o amestecam cu ceapa taiata marunt, cu orezul, condimentam dupa gustul fiecaruia cu sare, piper, cimbru, seminte de marar, apoi adaug si putin bulion atat pentru culoare cat si pentru gust.
Pregatesc un vas incapator, sau o cratita, pun putin ulei, o jumatate de ceapa taiata solzisori, apoi crenguta de cimbru si niste varza taiata fideluta, eu am avut si varza murata cat si proaspata, cea proaspata va aduce mai multa dulceata preparatului.
*Cantitatea de sare trebuie sa depinda si de cat de sarata este varza, in cazul in care varza voastra este prea sarata, trebuie sa o mai puneti la desarat.
Foia de varza trebuie sa fie subțirică, fara nervuri grosolane, maleabila si suficient de mare pentru putea impaturi cu ea cantitatea de carne dorita.
Eu fac sarmalele potrivite ca marime, deci iau carne cam cat sa incapa intr-o lingura, o asez pe frunza de varza si ii intorc capetele frunzei catre interior, peste carne, si apoi rulez sarmaluta.
Aliniez sarmalele, una langa cealalta, si apoi in straturi, pana cand cratita se umple, adaug restul de varza tocata, sucul de rosii si completez cu apa. Puteti fierbe sarmalele si pe aragaz, dar cel mai bune sunt la cuptor.
Vasul merge in cuptorul incins la 190-200 grade pentru 2 ore, pana cand sarmalele se fierb bine si se rumenesc frumos deasupra, casa sa se umple de mireasma imbietoare de sarmale, de prieteni si familie, caci fara ei sarmalele nu-si au rostul.
Pregatiti bineinteles si o mamaliga, asa cum am facut si eu, reteta o puteti gasi tot pe site-ul meu, puneti si putina smantana si un ardei usturat si familia e poftita la masa.
Va dorim si voua pofta buna, familia si prietenii alaturi si numai sarbatori vesele precum si farfuriile!!!
Va asteptam in continuare pe site-ul nostru pentru o multime de retete !!!
---------------------------------------------------------------
Cabbage rolls
Ingredients
(for 28-30 cabbage rolls)
Ingredients
(for 28-30 cabbage rolls)
500 gr minced meat (pork and cow)
100 -125 gr rice, washed and well drained
2-3 onions, medium ones
pickeled cabbage leaf, thin ones
aprox 300 gr fresh cabbage, cut finnely
aprox 300 gr pickeled cabbage, cut finnely
150 gr thick tomamoes souce
300 ml tomatoes juice
salt, pepper, 2-3 bay leaf
oil
thyme, dry dill seads
a sping of dry thyme a dry dill
a sping of dry thyme a dry dill
How do I prepare the delicios cabbage rolls?
Mix the mea with the minced onions, the rice. Add the spiced by everyone taste, salt, pepper, thyme, dill seads, after this I added the tomatoes souce for the color and for the taste.
*The salt depending of how salty the pickeled cabbage is, if is too salty you must leave it in water for a few hours.
In a large pot or deep tray, add a little bit of oil, half of onion cut julien, a spring of thyme and dill and some cabbage fresh and pickeled cut finnely.
The cabbage leaf must be thin and big enough to roll.
On a cabbage leaf I take one tablespoon of meat mixture, the sides of the leaf turned inside, after this I roll the roll.
On a cabbage leaf I take one tablespoon of meat mixture, the sides of the leaf turned inside, after this I roll the roll.
*In the video you can see very well how I roll the cabbage rolls.
Place the rolls one by one, add the rest of the cutted cabbage, add the tomatoes juice and fill with water.
Place the pot in the oven at 190-200 degree C for 2 hours, until the rolls are done, the cabbage is nicely browned at the surface, and the amazing smell fill the kitchen.
Served with polenta, like I did, with a tablespoon of sourcream, and hot pepper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu