01 aprilie, 2014

Tarta aperitiv cu kaiser si legume

Am pregatit astazi o tarta aperitiv foarte buna cu kaiser si legume. Se face foarte repede si usor.

Mai jos urmariti filmul pentru a vedea etapele acestei tarte delicioase!!!







Ingrediente

Aluatul de tarta (crusta)

  • 500 gr faina
  • 60 gr unt foarte rece
  • 1 ou
  • 1 lingura de otet
  • un praf de sare
  • apa rece (aprox. 50 ml cat sa lege ingredientele)



Umplutura

  • 100 gr kaiser, taiat marunt
  • 2-3 ciuperci champignon, taiate cubulete
  • 1 ceapa rosie si una alba, taiate marunt
  • 1 dovlecel mic ras pe razatoarea mare si scurs de zeama
  • 50 gr ardei gras, taiat cubulete
  • sare, piper, rozmarin, boia iute



Pentru sosul de smantana

  • 4 linguri de smantana
  • 1 ou
  • Sare, piper 
  • 50 gr cascaval ras


Preparare

Aluatul se face foarte simplu, faramitam untul cu varful degetelor cu faina, pana rezulta o compozitie nisipoasa, presaram si putina sare, adaugam oul, o lingura de otet si putina apa. Incepem usor sa adunam aluatul intr-o ¨bila¨, daca mai trebuie apa adaugam dar cantitati mici, pana reusim sa incorporam toata faina.
Punem aluatul in frigider pentru cel putin o jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura, punand la calit intr-o tigaie, cu 2 linguri de ulei, toate ingredientele enumerare la ¨Umplutura¨, amestecam usor si le lasam la foc mic pana cand scade toat sucul de la legume.

Intr-o tava de tarta unsa cu ulei, punem foia pe care am intrins-o cu sucitorul, presaram apoi putin cascaval, punem si umplutura pe care o distribuim foarte bine in tava.

Smantama o amestecam cu 1 ou, sare si piper si o punem peste umplutura, nivelam, adaugam restul de cascaval.

Tava merge in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se va coace si se va rumeni.
Se poate servi atat calda cat si rece.


Pofta buna, bucate voioase si zile insorite!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu