07 aprilie, 2014

Tort de biscuiti cu crema de cacao

Sunt deserturi care ne reamintesc de copilarie. Intr-o singura clipa retraim gustul minunat al deserturilor pregatite de mama cu multa dragoste, asa cum numai ea le putea face.
La maturitate incercam sa redescoperim in preparatele noastre, miresme si gusturi din trecut, si pe care nu le vom uita niciodata.
Am pregatit astazi un desert foarte simplu si care nu necesita coacere si anume tort de biscuiti cu crema de cacao.
Urmariti filmul nostru !!!







Ingrediente
300-400 gr biscuiti traditionali
375 gr unt la temperatura camerei
250 gr zahar pudra foarte fin
5 galbenusuri
300 ml lapte caldut este suficient (eu am avut 500 ml, dar nu a fost absorbit de biscuiti)
3 linguri de cacao
esenta de rom
fulgi de nuca de cocos pentru ornat

Cum preparam?
Punem untul intr-un castron mai mare si il frecam cu zaharul pudra, folosindu-ne de o lingura de lemn (puteti folosi si mixerul).

* Este important sa aveti zahar pudra foarte fin, cel cumparat este foarte bun, daca aveti o rasnita de cafea si il faceti voi pudra trebuie sa il rasniti mai mult timp pentru a se transforma intr-o pudra foarte fina, astfel crema va fi foarte fina.

Dupa ce untul s-a amestecat foarte bine cu zaharul, adaugam cate un galbenus si frecam crema in continuare pana incorporam toate galbenusurile, apoi adaugam cacao si esenta de rom.

Acum scufundam biscuitii pe rand in laptele caldut si ii asezam pe un platou sau tava, preferabil cu suprafata plana.
Dupa ce am asezat primul strat, adaugam crema, o distribuim uniform cu o paleta si trecem la urmatorul strat de biscuiti inmuiati in lapte, astfel tortul meu a avut patru straturi si forma dreptunghiulara.
Am pus crema si pe deasupra si am presarat fulgi de nuca de cocos.

Tortul merge la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona foarte frumos.


Tortul meu a fost la fel de bun ca al mamei, asa ca daca citeste acest post cred ca ar fi mandra de mine!!!

Va doresc o zi frumoasa si farfurii vesele ca a mea!!!









7 comentarii:

  1. Abia astept sa incerc aceasta reteta. Felicitari pt site.

    RăspundețiȘtergere
  2. In reteta aveti 370g unt iar in filmulet spuneti un pachet si jumate de unt. Pachetul de unt are 200g si cel de margarina are 250g. Cum este reteta cu unt sau margarina(300g sau 370g)? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt in magazine si pachete de unt de 250 gr si deci un pachet (250 gr) + jumatate (125 gr) inseamna 375 gr....corect!? O zi frumoasa va doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cel mai gustos tort pe care la - m mancat .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Este foarte simplu de pregatit, dar pe site mai sunt cateva retete de torturi delicioase. Le gasiti aici, mai in josul paginii. Multumesc inca o data si va astept in continuare!!!

      Ștergere
  5. Eu am facut exact ca in reteta ...foarte simplu de pregatit ...si usor ...deci delicios ..o sa il mai fac ..

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicious and easy! It was a hit with everyone. Thank you!

    RăspundețiȘtergere