Ingrediente
Blat
100 gr zahar tos
6 oua
3 linguri de apa
3 linguri de ulei
3 linguri de cacao
cernuta
8 linguri de faina
cernuta
1 lingurita de praf
de copt
un praf de sare
|
Crema
250 gr unt (82 %
grasime si fara sare)
2 galbenusuri
100 gr zahar pudra
3 linguri de cacao
cernuta
1 sticluta esenta de rom
|
Sirop
300 ml apa
5 linguri zahar tos
4 pliculete ness
1 sticluta esenta
de rom
|
Glazura
200 gr ciocolata
neagra
100 gr zahar tos
100 ml apa
|
Pentru ornat
Visine, fructe confiate sau patratele de ciocolata.
Preparam astfel
Blatul
Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie.
Adaugam apa, mixand continuu, apoi galbenusurile si uleiul.
Amestecam ingredientele uscate (faina, cacao si praful de copt) si le omogenizam cu o spatula in compozitia noastra, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.
Punem compozitia intr-o tava (20x30 cm), tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul incins la 175 grade pentru 30 min. Testati cu scobitoarea daca s-a copt.
Dupa coacere, il lasam sa se raceasca si in taiem pe orizontala, formand doua foi de blat.
Siropul
Il pregatim cat blatul este in cuptor, punand la fiert pentru 5 min apa, zaharul si nessul. Oprim focul si adaugam esenta de rom.
Lasam sa se raceasca.
Crema
Untul il mixam cu zaharul pudra, pana cand cel din urma de dizolva.
Adaugam galbenusurile pe rand si cacao, se mixeaza pana se omogenizeaza bine, obtinand o crema spumoasa si fina.
Oprim 3 linguri de crema pentru ornat.
Montam prajitura astfel
Insiropam partea de jos a blatului cu jumatate din cantitatea de sirop, punem crema si o nivelam, asezam partea de sus a blatului si insiropam.
Prajitura va sta acum in frigider min 2-3 ore, apoi se poate portiona. Eu am obtinut 15 Amandine pe care le-am distantat putin una de cealalta.
Preparam si glazura
Pe foc punem apa si zaharul si lasam sa fiarba 5-10 min. Oprim focul si adaugam ciocolata, amestecam sa se topeasca si sa se omogenizeze.
Lasam sa se tempereze si sa nu fie foarte fluida.
Punem prajiturile in frigider sa se mai intareasca glazura.
Glazuram cu o lingura fiecare prajitura in parte.
Crema pe care am oprit-o o punem intr-un pos si ornam prajitura, ca in imaginea alaturata, si punem visina deasupra.
Ordinea operatiilor
Blat - sirop - crema - blat - sirop - glazura - ornat - papat
Un desert special cu aroma de ness si care necesita prieteni multi, caci 15 Amandine nu se pot savura decat cu oameni dragi alaturi!!!
Si uite asa, motive dulci sa ne reintalnim prietenii !!!!
Trebuie sa incercati reteta mea, Amandinele atrag prieteni!!!
Va multumesc pentru vizita, prieteni dragi, si va astept din nou la o reteta la fel de buna!!!
Foarte frumos prezentati retetele ,felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumim foarte mult!!!
Ștergere