Ingrediente
250 gr zahar tos
250 gr unt
350 gr faina
4 oua
coaja si zeama de la 2 lamai
1 plic zahar vanilinat
un praf de sare
un plic praf de copt
Glazura
250 gr zahar pudra
aprox 3-4 linguri de zeama de lamaie
Preparam astfel
- Frecam untul cu zaharul
- adaugam ouale pe rand si le incorporam
- adaugam coaja si zeama de lamaie, mixand in continuare
- Amestecam faina cu praful de copt si cu putina sare, si incorporam amestecul in compozitia cu unt
Se aşază aluatul intr-o tava ( a mea are dimensiunile 20 x 30 cm, dar poate fi un pic mai mare) unsa si tapetata cu faina.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se pregateste glazura, amestecandu-se zaharul pudra cu zeama de lamaie, treptat. Va rezulta o pasta alba care se va aseza peste prajitura.
Se serveste cu o ceasca de ceai de menta proaspata, un desert numai bun in dupa amiezi fierbinti de vara.
Va multumesc pentru vizita si pana la urmatoarea reteta, va doresc sa aveti zile minunate!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu