Urmariti mai jos reteta noastra video si pregatiti si voi!!!
Ingrediente
o conopida de aprox 750 gr
2 fire de ceapa verde, tocate marunt
Pentru maioneza
1 galbenus de ou fiert
1 galbenus de ou crud
200 ml ulei
2-3 linguri zeama de lamaie
1 lingurita de mustar
sare si piper dupa gust
Pregatim astfel salata noastra
Conopida o separam in buchetele mai mici, o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere, scurgem apa si lasam conopida sa se raceasca.
Taiem conopida fiarta si racita, cubulete mici cu ajutorul unui cutit.
Preparam maioneza astfel
Intr-un castron punem cele doua galbenusuri si mustarul si frecam cu mixerul, adaugand ulei treptat, si spre final zeama de lamaie.
Amestecam conopida cu maioneza si ceapa, condimentam cu sare si piper dupa gust.
O salata simpla, dar foarte buna!!!
Va multumesc pentru vizita si va mai astept cu alte retete delicioase!!!
Este intr-adevar o salata foarte buna. Dar, daca inlocuiti ceapa cu usturoi (valabil, bineinteles, pentru cei carora le place usturoiul) este si mai buna.
RăspundețiȘtergerePe acelasi model se poate face si salata de fasole pastai (preferabil din cea rotunda), cu maioneza si usturoi.