18 iunie, 2014

Salata de conopida cu maioneza de casa

Indragim foarte mult salata de conopida cu maioneza de casa. Foarte simplu de pregatit si foarte satioasa.
Urmariti mai jos reteta noastra video si pregatiti si voi!!!



Ingrediente
o conopida de aprox 750 gr
2 fire de ceapa verde, tocate marunt

Pentru maioneza
1 galbenus de ou fiert
1 galbenus de ou crud
200 ml ulei
2-3 linguri zeama de lamaie
1 lingurita de mustar

sare si piper dupa gust

Pregatim astfel salata noastra

Conopida o separam in buchetele mai mici, o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere, scurgem apa si lasam conopida sa se raceasca.
Taiem conopida fiarta si racita, cubulete mici cu ajutorul unui cutit.

Preparam maioneza astfel

Intr-un castron punem cele doua galbenusuri si mustarul si frecam cu mixerul, adaugand ulei treptat, si spre final zeama de lamaie.

Amestecam conopida cu maioneza si ceapa, condimentam cu sare si piper dupa gust.


O salata simpla, dar foarte buna!!!


Va multumesc pentru vizita si va mai astept cu alte retete delicioase!!! 


Un comentariu:

  1. Este intr-adevar o salata foarte buna. Dar, daca inlocuiti ceapa cu usturoi (valabil, bineinteles, pentru cei carora le place usturoiul) este si mai buna.
    Pe acelasi model se poate face si salata de fasole pastai (preferabil din cea rotunda), cu maioneza si usturoi.

    RăspundețiȘtergere