Puteti urmari reteta video chiar aici!!!
Ingrediente
200 gr fulgi de ovaz/tarate de ovaz
200 fr faina
100 gr zahar tos/brun
200 gr unt la temperatura camerei, taiat cubulete
2 lingurite praf de copt
75 gr stafide ( nuci, alune, diverse seminte sau bucatele de ciocolata)
2 linguri lapte/apa rece
un praf de sare
Preparare

- amestecam faina, fulgii de ovaz, sarea, praful de copt si zaharul
- adaugam untul si cu varfurile degetelor framantam pana obtinem un aluat, adaugam stafidele si putin lapte, cat sa lege acest aluat.
- formam o bila de aluat si o punem in folie de plastic alimentara. Punem aluatul la frigider pentru cel putin 30 min.
- pe blatul de lucru bine infainat, intindem cu sucitorul o foaie groasa de 3 mm, si cu ajutorul unei forme, decupam discuri din aluat. Daca nu aveti cu ce decupa, formati bile cu ajutorul mainilor si le aplatizati putin.
- asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.
- punem tava in cuptorul incins, la temperatura moderata pana se rumenesc pe margini.
- Lasam biscuitii sa se raceasca si ii depozitam in recipiente acoperite.
Sunt DELICIOSI!!!!
reteta este copiata de pe tv.paprika
RăspundețiȘtergereNu am inventat eu roata. Am reteta de la o prietena din USA. Acolo pregatesc acesti biscuiti foarte des in diverse variante, cu tot felul de cereale.
Ștergere