26 iulie, 2014

Chiftelute cu legume

Preparatele cu legume sunt la mare cautare, de aceea aceste chiftelute delicioase le preparam si consumam cu mult drag.
Puteti urmari reteta video chiar aici!!!


Ingrediente


2 dovlecei
6-7 cartofi potriviti
4-5 morcovi
1 radacima pastarnac
putina radacina telina
5-6 catei de usturoi
1 ceapa
2-3 oua (depinde de cantitatea de legume)
1 legatura patrunjel
cimbru
cateva linguri de faina sa lege compozitia si alte cateva pentru a tavali chiftelutele prin ea
ulei pentru prajit
sare si piper dupa gust

Eu am pus putin kaizer tocat marunt, doar pentru putin gust si acest ingredient este optional, vor fi la fel de bune si fara.

Cum pregatim

Dovleceii ii radem pe razatoarea mare, presaram sare si ii lasam sa isi lase zeama, apoi ii scurgem bine.
Cartofii, pastarnacul, telina, ceapa le dam pe razatoarea mica, usturoiul il facem pasta, patunjelul si cimbrul il tocam marunt. Kaizerul il tocam marunt.

Scurgem bine si cartofii rasi.

Amestecam toate legumele rase cu ouale, au am pus pentru inceput 2 oua, dar avand multe legume am mai pus inca unul, punem si cateva linguri de faina (5-6), pentru a lega compozitia si pentru a putea forma chiftelutele.

Ne umezim bine mainile cu apa, luam o cantitate suficienta din compozitia obtinuta, formam chifteluta in palma, rotunda sau plata, o dam bine prin faina si o prajim in tigaia cu ulei incins. Le prajim bine pe ambele parti si le punem apoi pe o hartie de bucatarie, la scurs.

Chiftelutele fiind gata nu ne ramane decat sa le servim, cu rosii sau cu sos de iaurt si usturoi, vor fi delicioase!!!


Va multumesc pentru vizita si va astept cu drag la o alta reteta delicioasa!!!


4 comentarii:

  1. se pot coace in tava la cuptor ?.. felicitari.va multumesc ptr,blog ! e foarte bun !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat sa le fac la cuptor, daca va ies sa ne spuneti si noua. Multumim ca ne sunteti aproape!

      Ștergere