Papanasii sunt intotdeauna pe gustul nostru: mari si satiosi cat un pranz, extrem de gustosi cu smantana fina si dulceata de casa.
Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!
Ingrediente
500 gr branza dulce de vaci
100 gr zahar
400-450 gr faina. Cantitatea de faina depinde de cantitatea de zer din branza.
2 oua
8 grame zahar vanilinat
esenat de vanilie
esenat de vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 praf de sare
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de lamaie
ulei pentru prajit
200-300 gr smantana
dulceata de cirese, visine, capsune sau de care aveti prin camara
Preparare
Amestecam branza, scursa bine de zer, cu zaharul, ouale, coaja de lamaie, bicarbonatul de sodiu alimentar si nu uitati sa puneti si un varf de linngurita de sare.
Incorporam faina si framantam usor pana obtinem un aluat fraged, ce nu se lipeste de maini.
Lasam aluatul sa se odihneasca aprox 10min.
Impartim aluatul in portii potrivite si modelam papanasii in palma sau pe blatul de lucru. Cu degetul mare formam gaura specifica a acestora si apoi facem si biluta corespunzatoare.
Se prajesc in ulei dar nu la temperatura foarte mare pentru ca se vor rumeni doar la suprafata, iar in interior pot ramane cruzi
Se intorc de mai multe ori in ulei, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a se scurge excesul de ulei
Se servesc cu smantana
si dulceata
Nota
Nu faceti papanasii prea mari pentru ca la prajit se vor mari/ umfla foarte mult.
Cumparati branza scursa bine de zer sau o puteti pune la scurs intr-o sita.
Ne-am adunat ceva la masa pentru ca papanasi mi-au iesit 16!!! Sunt foarte iubiti de familia mea, nimeni nu refuza o portie de papanasi calzi cu smantana si dulceata, dar ii servim si reci cu aceeasi placere.
Va multumesc pentru vizita si va astept cu drag la viitoarea reteta delicioasa!!!
Foarte buni.,multumim de rețetă
RăspundețiȘtergerefff buni! Cu drag!
ȘtergereSunt deliciosi !!! Ii fac aproape in fiecare saptamana.Multumim pt.retetele d.voastra.Sunt minunate !
RăspundețiȘtergere