17 septembrie, 2014

Mancare cu dovlecei

O mancare cu legume si o salata poate constitui un pranz excelent. Asa este si aceasta mancare cu dovlecei, ardei si mult patrunjel, iar voi puteti urmari reteta video chiar aici!!!




Ingrediente

1 kg dovlecei taiati cubulete
1 kg rosii
2 cepe
2 morcovi
2 ardei capia/gras
5-6 catei de usturoi
patrunjel verde
2 foi de dafin
sare si piper dupa gust

500 gr carne de porc sau de pui - optional

Preparare

Intr-o cratita punem carnea, taiata cuburi mai mari si condimentata cu sare si piper, la prajit in cateva linguri de ulei. Dupa ce prinde putina culoare, am scos carnea si am pus la calit, in sucul rezultat prin prajirea carnii, ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, ardeiul taiat cubulete cat si usturoiul taiat marunt.

Rosiile le-am oparit, le-am indepartat coaja si le-am maruntit cu blenderul, obtinand pulpa cremoasa si fina.

Peste legumele calite, am adaugat dovleceii taiati cubulete si pulpa de rosii. Cand incepe sa fiarba am pus bucatile de carne in cratita, am condimentat cu sare, piper si foi de dafin. Lasam sa fiarba pana cand legumele cat si carnea sunt fierte bine. In timpul fierberii am pus si patrunjel tocat marunt pentru mai multa aroma.

La final mai garnisim farfuria cu putin patrunjel si gata, tot ce lipseste este o salata proaspata!!!

Va mai astept pe site cu alte farfurii vesele si preparate gustoase!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu