03 septembrie, 2014

Suc de rosii pentru iarna

A venit toamna cu pasi repezi, si printre multe activitati specifice toamnei ne ocupam cu mult spor sa pregatim conservele, asa ca nici eu nu am pierdut timpul si cum rosiile din gradina s-au copt, am pregatit un suc de rosii delicios.

Puteti urmari reteta video chiar aici!!!




Ingrediente

10 kg rosii
2-3 tulpini si frunze de telina
1 legatura patrunjel
2 crengute de busuioc
2 crengute de cimbru
sare si zahar dupa gust

Preparare

Spalam rosiile si le taiem mai mici, eu am avut numai rosii cherry asa ca nu le-am mai taiat si le mixam cu ajutorul blenderului, a robotului de bucatarie sau cu masina de tocat le transformam intr-o pasta subtire. Impreuna cu rosiile am mixat si telina si patrunjelul, apoi am trecut totul prin sita, astfel indepartez cojile si semintele si obinem un suc cu o consistenta mai fina, mai cremoasa.

Am pus la fiert sucul de rosii impreuna cu cimbrul si cu busuiocul, pana obtinem consitenta dorita, mai fluida sau mai groasa. Saram aproape de final si daca rosiile au fost mai acrisoare punem si cateva linguri de zahar, indepartam crengutele de cimbru si busuioc, care si-au lasat aroma, lasam cateva min sa respire.

Umplem borcanele sau sticlele sterilizate, cu sucul obtinul, acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca, abia apoi borcanele isi vor ocupa locul pe raftul racoros din camara.

Am obtinut 6 litri de suc de rosii delicios, pe care la iarna il voi folosi cu mare placere pentru alte preparate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu