01 octombrie, 2014

Salata de varza rosie si morcov pentru iarna

Alte cateva borcane cu legume au poposit acum in camara mea, si anume 3 borcane dolofane cu salata de varza rosie si morcov, salata colorata, asezata in straturi distincte, ce va sta la loc de cinste langa o mancare de post sau langa o friptura.

Mai jos puteti urmari cum am pregatit aceasta salata!!!


Ingrediente

1 varza rosie, potrivita ca marime
5 morcovi maricei
1 lingura de sare neiodata pentru muraturi
1 lingura zahar
120 ml otet (eu folosesc otet de Topoloveni)
crengute de marar uscat

Pregatire

Spalam varza, indepartam foile exterioare si o taiem fideluta. 
Morcovul se curata, se spala si se rade pe razatoarea mare.
Otetul se amesteca cu zaharul si cu 1/2 din sare, se toarna peste varza, se amesteca si se lasa 1 ora.
Morcovul se amesteca cu restul de sare si se lasa 1 ora.

Borcanele sterilizare se umplu cu straturi alternative de varza si apoi de morcov pana se umplu borcanele.
Deasupra se aşază crengute de marar, si zeama ramasa de la varza, se capacesc bine borcanele, se invelesc in hartie, se pun intr-o cratita care se umple cu apa pana la jumatatea nivelului borcanelor, se pun pe foc mic.
Din momentul in care apa a inceput sa fiarba se mai lasa pe foc 10 min. 

Se pastreaza in camara racoroasa pana in momentul consumarii, dar asta numai cand frigul si omatul s-au asternut peste camp. Mai este mult mult pana atunci, si ....Brrr.....sper ca iarna sa nu vina asa de curand......desi parca as gusta din bunatatile din camara.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu