Am gasit prin camara bunicii forma ei de nuci, fursecurile delicioase umplute cu crema si tavalite prin zahar pudra, cred ca si tu iti amintesti de ele, nu-i asa? Am gasit si reteta prin caietul cu retete al mamei, si cum pofta de dulce nu lipseste in casa mea, am gasit prilej sa pregatesc "Nuci cu crema".
Puteti urmari si voi reteta video chiar aici!!!
Ingrediente
200 gr unt la temperatura camerei
2 oua
150 gr zahar
7 gr amoniu pentru prajituri stins cu o lingura de zeama de lamaie
Crema
100 gr zahar
200 gr biscuiti
200 ml lapte
70 gr unt
2 linguri cacao
esenta de rom
Pentru decor
zahar pudra
Pregatirea nucilor
Se amesteca faina, zaharul, untul, amoniul stins cu zeama de lamaie si ouale pana se formeaza un aluat compact.
Se acopera cu folie de plastic si se pune in frigider pentru 30 min.
Se formeaza bile de aluat in functie de marimea foemei de copt si se dau la rece.
Forma se incalzeste pe flacara de la aragaz, se unge cu ulei sau unt in interior doar pentru primul rand de nuci.
Bilele de aluat se scot de la rece treptat, pe parcurs ce le coacem.
Se coc nucile pe ambele parti pentru 2 -3 min.
Daca exista exces de aluat pe marginea nucilor, se curata si se va folosi pentru crema alaturi de biscuiti.
Pregatirea cremei
Laptele se amesteca cu zaharul, cacao si unt si se incalzeste pe foc cat sa se topeasca zaharul si untul, nu se va fierbe. Dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de rom.
Biscuitii si marginile in exces ale nucilor, se macina cu robotul de bucatarie .
Amestecul de lapte se adauga treptat peste pesmetul de biscuiti, pana la obtinerea unei creme omogene si destul de tari. Daca cantitatea de lapte initiala nu a fost toata abosrbita de biscuiti, nu o mai adaugati pentru ca nu trebuie sa avem o crema moale.
Asamblarea fursecurilor
Jumatatile de nuci se umplu cu crema cu ajutorul unei lingurite, se lipesc doua cete doua si se dau prin zahar pudra.
Sunt delicioase nucile cu crema si va invit si pe voi sa pe pregatiti pentru cei dragi!!!
Pana la urmatoarea reteta va doresc sa fiti veseli si haiosi!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu