Le-am pregatit cu faina fara gluten, deoarece alaturi de alti bloggeri talentati, facem parte din campania "Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr Schar". gasiti detalii despre aceasta campanie pe site-ul Gourmandelle.com si Schar Romania.
Reteta video chiar aici!!!
Ingrediente pentru 12 cupcakes
3 oua
4 linguri zahar
½ plic praf de
copt
2 linguri ulei
praf sare
esenta vanilie
4 linguri faina fara gluten "Mix it!" Universal - Dr Schar
1
lingurita seminte chia macinate, amestecata cu 2 lingurite apa fierbinte
Nota: pentru cei ce vor sa le pregateasca cu faina normala, folositi tot 4 linguri de faina, dar renuntati la semintele de chia si la apa fiarta,
Crema
100 gr unt
250 ml lapte
4 linguri zahar
2 linguri amidon
Zahar vanilinat
un praf de sare
1 conserva compot ananas - bucatele
Preparare
Cuptorul se incalzeste la 180 gr C.
Galbenusurile se
freca bine cu ulei
Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare si cu zaharul.
Se incorporeaga galbenusurile si semintele de chia amestecate cu apa fierbinte.
Se incorporeaza
faina, praful de copt si esentele.
Aluatul se toarna
in forme de briose, formele se umplu 3 sferturi.
Se pun tavile in cuptorul incins pana se coc si se rumenesc un pic deasupra.
Crema
Se amesteca laptele cu zaharul si cu amidonul. Acest amestec se fiebe la foc mic pana se ingroasa, se amesteca continuu sa nu se prinda..
Se lasa sa se raceasca.
Untul se mixeaza cu zaharul vanilinat si cu crema pregatita anterior si racita, se adauga esenta de vanilie.
Prajiturile se
taie pe jumatate, se insiropeaza cu putin sirop din compotul de ananas, se pune crema la mijloc si fructe de ananas.
Se orneaza fie cu
crema fie cu frisca si cu fructe de ananas.
Au fost atat de bune cupcake-urile, atat de racoritoare si cu o crema atat de fina, incat abia am salvat cateva, sa le pot face poze.
Va multumesc pentru vizita si va asteptam si pe pagina noastra de Facebook.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cupcakes with pineapple and vanilla frosting
Ingredients for 12 cupcakes
3 eggs
4 tablespoon sugar
5 gr baking powder
2 tablespoons vegetable oil
pinch of salt
vanilla essence
4 tablespoons gluten free flour "Mix it!" Universal - Dr Schar
1 teaspoon grounded
chia seeds, mixed with 2 teaspoons of hot water
Note: if you
prepare this capupakes with normal flour, don't add the chia seeds and the hot
water
Frosting
100 gr butter
250 ml milk
4 tablespoon sugar
2 tablespoons
8 gr vanillinated sugar
1 pineapple compot - pieces
Directions
Preheat the oven at 180 degree C.
Mix the yolks with the vegetable oil. Beat the whites with a pinch of salt, until
stiff peaks, add the sugar too.
Add
over the whites the yolks, and the chia seeds.
Mix in the flour and the baking powder, add the
vanilla essence.
Pour the batter in cupcakes tins/trays.
Fill
each miniature muffin liner with this mixture, almost to the top.
Bake
until golden brown.
Frosting
Mix the milk, sugar, corn starch and a pinch of
salt.
Boil
this mixture on low heat, stirr continous, until thicken.
Let it cool.
Mix the butter until fluffy, add the vanillinated
sugar and the anterior mixture, add the vanilla essence.
Assembly the cupcakes
Cut the cupcakes in half, add on the buttom side
pineapple syrup, add frosting, pieces of pineapple, frosting, the other side og
cupcake, syrup, and decorate with frosting or whipped cream and pineapple
pieces.
This cupcakes are so good, so fresh, and the
frosting is so smooth, I bearly saved some, so I can take this picture.
ENJOY!!!
Thanks for your visit and please visit us on Facebook page.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu