06 decembrie, 2014

Lemon pudding cake-Prajitura cremoasa cu lamaie

Ne bucuram foarte mult de prajiturile cu lamaie, mie personal, chiar si atunci cand este vorba de fructe le prefer pe cele dulci-acrisoare, iar aceasta prajitura indeplineste acest criteriu. Este chiar dulce-acrisoara, parfumata foarte tare si are o textura cremoasa.

Reteta video chiar aici!!!



Ingrediente

4 oua
coaja si zeama de la 2 lamai
375 ml lapte
150 gr zahar sau mai mult daca-ti plac dulciurile mai dulci
250 gr faina
1 lingura unt topit
1 praf de sare
zahar vanilinat

Preparare
  • incalzim cuptorul la 180 gr C
  • se amesteca faina cu zaharul si cu zaharul vanilinat
  • frecam galbenusurile cu un praf de sare si cu untul topit
  • adaugam coaja si zeama de la lamai peste galbenusuri
  • incorporam alternativ laptele si ingredientele uscate
  • albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri
  • pregatim o tava (20 x 30 cm) o ungem cu ulei/unt si presaram faina sau punem hartie de copt
  • turnam aluatul in tava si coacem aprox 40 min
  • Cand s-a racit prajitura o pudram cu zahar
Un desert simplu, pe care imi place sa-l prepar iarna. Sper sa incercati si voi.
---------------------------------------------------------------------------------------
Lemon pudding cake


Ingredients

4 eggs
zest and juice of  2 lemons
375 ml milk
150 gr sugar or more if you like more sweeter
250 gr flour
1 tablespoon melted butter
pinch of salt
vanillinated sugar

Preparare
  • preheat the oven at 180 gr C
  • mix the dry ingredients: flour, zugar and vanillinated sugar
  • mix the yolks with a pinch of salt and the melted butter
  • gradually add the lemon zest and the lemon juice
  • add alternately the milk and the dry ingredients
  • beat the eggs  whites with a pinch of salt until stiff peaks
  • Mix the whites in the batter, stir slowly, with folding movements
  • Butter and flour a tray (20 x 30 cm)or use baking paper
  • pour the batter in the tray and bake for about 40 min
  • let it cool and powder with sugar
You can watch the video recipe on Youtube channel and press CC button for english subtitle.

Easy and very tasty desserts that I like to prepare on winter.
ENJOY!!!





4 comentarii:

  1. Arata foarte bine prajiturica si vreau sa o execut chiar zilele acestea. Am o nedumerire insa, am gasit in alta parte aceiasi reteta unde difera doar cantitatea de faina adica 150 g in loc de 250g. Deci este sigur 250g faina? Sunt foarte incantata de retetele tale video, e minunat sa nu stai sa te intrebi cum se face una sau alta. Te pup cu drag si merci:)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu atata faina am pus pentru ca mi se pare ca este destul de mult lichid (375 ml lapte+oua) si asa ea nu este o prajitura uscata este cam ca o budinca un pic mai tare...dar cred ca nu s-ar mai coace deloc cu faina mai putina sau nu ai mai putea sa o portionezi deloc....sa manancam cu lingura din tava nu cred ca este o optiune :))) ......Te pup si eu si spor la bucatarit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut prajitura si nu mi a iesit la fel de inalta e subtire dar gustul e bun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de tava in care ati copt prajitura, poate a fost mai mare. O zi minunata va doresc!

      Ștergere