10 decembrie, 2014

Mini cheesecake - fara gluten

Seria deserturilor fara gluten continua astazi cu Mini cheeasecake, iar daca nu stiti despre ce este vorba, va reamintesc, ca suntem parte a unui proiect minunat "Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr. Schar" si puteti gasi si alte retete pregatite de bloggeri cu mult talent pe pagina de Facebook Dr. Schar. 
Iar reteta video a prajiturelelor in miniatura o puteti urmari chiar aici!!!


Ingrediente pentru 12 mini cheesecake

125 gr biscuiti clasici "Maria" fara gluten (puteti folosi si biscuiti normali, nu exista diferente de gust sau de textura intre cei fara gluten si cei normali)
60 gr unt
  
200 gr crema de branza
150 gr zahar
2 oua
Esenta de vanilie
1 lingura amidon de porumb

Decor: dulceata de capsune, de cirese sau chiar fructe proaspete

Pregatire
Transformam biscuitii in pesmet si ii amestecam cu untul ce a fost topit la microunde.
Asezam hartiute pentru briose in tavitele speciale, asezam din compozitia de biscuiti in fiecare forma, si presam putin.
Introducem tava in cuptorul incins la 180 gr Celsius pentru 5 min.
Amestecam crema de branza cu zaharul, apoi cu amidonul, adaugam ouale treptat si le incorporam, esenta de vanilie este bine-venita.
Umplem formele cu crema pregatita, cam 3/4 din forma si le punem in cuptor pana se vor coace si se rumenesc usor deasupra.

Dupa coacere, opriti cuptorul si le mai lasati acolo cam 15 min, altfel se vor lasa, dar asta numai pentru cei rabdatori.

Decoram cu dulceturi fel de fel, sau cu fructele dorite.

Deserturi simple, dar care ne plac foarte mult atat noua cat si lui Mos Craciun. Nu uitati sa-i lasati cateva, alaturi de un pahar de lapte, sub brad, in seara de Ajun. Il veti face foarte fericit!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mini cheesecakes - gluten free

Ingredients for 12 mini cheesecake

125 gr classics crackers  "Maria" gluten free (you can use normal crackers)

60 gr butter
200 gr cream cheese
150 gr sugar
2 eggs
vanilla extract
1 tablespoon cornstarch

For the decorations: strawberry jam, cheryy jam, cherry pie filling or fresh fruits.

Directions


Preheat oven to 180 degree C, line 12 cupcake tins
Mix together biscuits crumbs and melted butter. Divide the crumb mixture evenly between the prepared cupcake tins. Bake them for 5 minutes.
Beat cream cheese until smooth and fluffy, add sugar and cornstarch; mix well. Add in the eggs, one by one. 
Divide mixture into the cupcake tins.
Fill about 3/4 full for the cupcake tins Bake until little golden outside, Let  them cool in the oven.


Decorate as you preffer with favorite jam or even fresh fruits.

Simple desserts, that I like and not just me, even Santa can anjoy a couple of this with a glass of milk. He's going to be so happy!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu