04 decembrie, 2014

Tarta cu crema de portocale si ciocolata - fara gluten

Ne-am alaturat cu mare placere campaniei "Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr Schar", campanie gazduita de Gourmandelle.com, acceptand astfel provocarea de a experimenta deserturi de Craciun cu ingrediente fara gluten. 
Pofticiosi cum ne stiti, am gustat biscuitii, piscoturile si briosele ce ne-au fost oferite in aceasta campanie si vreau sa va spun ca sunt exact la fel ca si produsele normale cu gluten, cel putin la biscuiti nu exista nici o diferenta de gust sau de aspect.
Cu acesti biscuiti am si pregatit un desert foarte bun, am adaugat si fructe de sezon-portocale si desertu-i gata! Bun atat pentru cei ce sunt nevoiti sa consume numai produse fara gluten, cat si pentru noi, ceilalti, desi multi dintre noi este posibil sa nici nu stim ca avem intoleranta la gluten.

Puteti urmari reteta video chiar aici!!!




Ingrediente
Blat
75 gr unt
100 gr ciocolata neagra fara gluten
200 gr biscuiti fara gluten - Frollini - biscuiti dietetici cu miere - Dr Schar, acestia sunt suficient de dulci, cu aroma de miere, foarte buni, de aceea nu am mai adaugat zahar in compozitia pentru blat

Crema 
4 portocale
3 oua
200 ml frisca lichida
150 gr zahar tos
un plic zahar vanilinat

Decor

50 gr cicolata neagra
1 cubulet de unt

5-6 biscuiti Orangino fara gluten - Dr Schar - cu interior de jeleu de portocale si glazura de ciocolata

Nota: pentru cei ce nu trebuie sa consumati numai produse fara gluten, bineinteles ca puteti prepara aceasta tarta cu ingrediente normale, cu gluten.

Preparare
Pregatim blatul foarte usor, topind ciocolata cu untul, pe foc mic sau la microunde. Macinam biscuitii cu robotul de bucatarie.
Turnam sosul de ciocolata peste biscuiti si omogenizam bine.
Asezam compozitia de biscuiti in tava de tarta, in strat uniform, o presam cu spatula sau degetele si punem tava in frigider pana vom fi gata cu crema.

Portocalele le curatam atat de coaja cat si de partea alba, amaruie (curatati cat mai bine pentru ca altfel crema va fi amaruie) si le transformam intr-un piure cu blenderul, robotul de bucatarie sau le tocati marunt cu cutitul.
Punem acest piure pe foc, sa fiarba, impreuna cu zaharul pana se ingroasa si leaga ca un sos.
Puteti folosi chiar si un gem de portocale.
Lasam sosul sa se raceasca complet.
Ouale le amestecam cu frisca lichida si apoi cu sosul de portocale.
Turnam crema obtinuta peste blatul din tarta, iar apoi in cuptorul preincalzit la 180 gr Celsius pentru 30-35 min, pana cand crema se va intari.
Dupa ce se raceste o decoram cu putina ciocolata topita, si amestecata cu un cubulet de unt, si cu biscuiti Orangino asezati in mijlocul tartei ca o floricica.


O tarta foarte simpla, foarte buna, mai ales ca este sezonul portocalelor, casa se va umple de mirosul lor placut, ademenindu-l pe Mos Nicolae sau poate chiar pe Mos Craciun.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orange and chocolate tart - gluten free

We received the invitation to join the campaign "Sweet Christmas and gluten free with Dr Schar"  hosted by Gourmandelle.com and  I prepared this tasty recipe.
You can watch the video recipe and press CC button for english subtitle.

Ingredients
The crust
75 gr butter
100 gr dark chocolate - gluten free
200 gr gluten free biscuits - Frollini - dietetic biscuits - Dr Schar, this are sweet enought, and taste like honey, very tasty, that's why I didn't add more sugar

The filling 
4 oranges
3 eggs
200 ml double cream
150 gr sugar
8 gr vanillinated sugar

Decor
50 gr dark chocolate
10 gr butter

5-6  Orangino biscuits gluten  free- Dr Schar - with orange gelee filling and chocolate glaze

Note: You can make this tart with normal biscuits if you don't suffer from gluten intolerance.

Directions
The crust
Melt the chocolate and  the butter, on the stove, on low heat.
Crush the biscuits with the food processor.
Pour the chocolate souce over the biscuits, stir in the biscuits until well incorporate.
Press the biscuits in the tray, with hands or a spatula, and chill until the filling is ready.

Peel the oranges and the bitter white part (remove this very well otherwise you'll end up with a bitter filling) and blend, make it a puree with the food processor.
Simmer this puree with the sugar until thicken like a souce. Let this souce to cool.
Mix the eggs with the cream and the cooled orange souce, pour this filling over the chilled crust and bake at 180 degree Celsius for 30-35 min
Decorate with melted chocolate (I melted in the microwave with a bit of butter), and drizzle randomly, then place the Orangino biscuits in the middle.
Serve cold and ENJOY!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu