Reteta video o puteti urmari chiar aici!!!
Ingrediente
Aluat
500 gr faina
7-10 gr drojdie uscata
200 ml lapte caldut
2 oua + 1 pentru deasupra
100 gr unt, il topim
5 linguri ulei
70 gr zahar
praf de sare
esenta de lamaie
Umplutura
350 -400 gr branza proaspata de vaci
1 ou
3 linguri zahar
1 lingurita cu coaja de lamaie
50 gr stafide
1 plic zahar vanilinat
Pentru reteta de crema de vanilie, urmariti reteta aici
Preparare
Amestecam ingredientele uscate cu ouale batute, untul topit, jumatate din cantitatea de ulei si jumatate din cantitatea de lapte caldut si esenta de lamaie, amestecam cu telul adaugand si restul de ulei si lapte. Framantam aluatul 5-10 min pana nu se mai lipeste de maini si isi schimba textura.
Lasam aluatul sa creasca, in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Apoi il mai framant un pic, il intind ca o bagheta si tai bucatele potrivite (18 buc), le rulez ca pe niste bile si le las sa creasca 5 min.
Din fiecare bila de aluat intind foaie dreptunghiulara, cu sucitorul, pun 1 lingura de umplutura intr-un capat al dreptunghiului, sigilez ca pe un portofel.....fac crestaturi cu un cutit si rasucesc....urmariti filmul de mai sus pentru ca este foarte explicit.
Le pun in tava cu hartie de copt, le ung cu un ou batut, le las 5-10 min sa creasca si le pun in cuptorul incins la 180-190 gr C, pana ca nd se vor coace si rumeni.
Se pot servi caldute sau reci, cu ceai sau ciocolata calda si sunt DELICIOASE!!!! PUFOASE!!! PARFUMATE!!!
Trebuie sa incercati reteta si voi!!!
lipseste la crema oul si stafidele...la reteta scrisa.
RăspundețiȘtergereAzi am incercat reteta d-voastra....sunt f.f.f .bune.....Sunt f.incantata
RăspundețiȘtergerewow, ce ma bucur!!! foarte bune si ce imi place mie este ca se mentin fragede....Sanatate multa!!!
Ștergere