Reteta o puteti urmari chiar aici!!!
Ingrediente - 27 buc
Aluat
750 gr faina cernuta
200 ml lapte caldut
200 ml ulei
2 oua
50 gr zahar
coaja rasa de lamaie
esenta sau zahar vanilinat
14 gr drojdie uscata/50 gr
drojdie proaspata
|
Umplutura
450 gr branza proaspata
2 albusuri
100 gr zahar
2-3 linguri de gris sau faina
50 gr stafide
esenta rom
coaja rasa de lamaie
|
Pe
deasupra se ung placintele cu 2 galbenusuri si la final, dupa coacere, se vor
pudra cu zahar.
|
Prepararea aluatului
Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, dupa care se adauga treptat uleiul si laptele caldut, pana se omogenizeaza toate si rezulta un aluat compact. Se framanta acest aluat 15-20 min, dupa care se lasa sa creasca cam o ora.
Prepararea umpluturii
Stafidele se lasa sa se hidrateze in esenta de rom.
Se amesteca foarte bine toate ingredientele enumerate.
Asamblare
Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in doua parti si se intinde foaie fiecare parte, se taie cu cutitul patrate cu latura de 15 cm. Aluatul fiind unul foarte elastic, patratelele decupate se mai intind cu sucitorul, se pune o lingura de umlutura in mijlocul fiecarui patrat si se impatureste ca un plic, aducandu-se colturile opuse spre centru.
Cuptorul se incalzeste la 180 gr C, tava se captuseste cu hartie de copt.
Branzoaicele se aşază in tava si se mai lasa sa creasca 15 min, dupa care se ung cu galbenusurile batute si se pun in cuptor pana cand se vor coace si rumeni.
Dupa coacere se lasa la temperat si se pudreaza cu zahar din belsug.
Se servesc cu multa pofta si mult mai multa voie buna!!!
Foarte gustoase si fragede.Multumesc pt reteta!
RăspundețiȘtergerecu mult drag, Mihaela! Sambata frumoasa!
Ștergere