10 iunie, 2016

Eclere de casa - Home made eclairs

Eclerurile acestea nu au nevoie de multe prezentari, toata lumea stie cat sunt de bune, dar nici prepararea lor nu este prea complicata si puteti vedea acest lucru in reteta video de mai jos.



Ingrediente

Cochilii
3 oua
150 ml lapte
90 gr faina
1 lingura de zahar
60 gr unt
un praf de sare
Crema
500 ml lapte
125 gr zahar
3 galbenusuri + 1 ou intreg
50 gr amidon
esenta de vanilie
Decor
cateva patratele de ciocolata


Pregatim cochiliile pentru delicioasele ecleruri astfel: 



  • cuptorul se incalzeste la 180 gr
  • se pregateste tava, tapetandu-se cu hartie de copt
  • laptele, zaharul si un praf de sare se pun pe foc la fiert
  • se pune si untul sa se topeasca in amestecul de mai sus
  • cand amestecul a fiert se pune faina si se amesteca vanjos, pana compozitia este uscata
  • se ia cratita de pe foc si se adauga cate un ou si se amesteca bine, pana acesta este incorporat in aluat
  • se obtine un aluat cremos, lucios si elastic
  • compozitia inca calduta se pune intr-un pos  si se formeaza bastonase in tava,
  • se coc la 200 gr C pentru 15 min, apoi foc mic pana se rumenesc usor deasupra (20-25 min), uneori le mai tin in cuptor cu focul orpit pentru cateva min cat sa se usuce bine cochiliile si sa nu se lase.
  • cand cochiliile s-au racit, se taie transversal si se umplu cu crema de vanilie, a carei preparare o gasiti aici si se glazureaza cu ciocolata topita
Prepararea cremei
  • punem laptele la fiert
  • galbenusurile, oul intreg, zaharul cu un praf de sare, se freaca cu mixerul pana obtinem o compozitie spumoasa
  • incorporam amidonul
  • incorporam laptele fierbinte, treptat, mixand continuu
  • punem compozitia obtinuta pe foc mic, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase sau pentru a nu se lipi de cratita
  • adaugam esenta de vanilie
  • crema se pastreaza pana la utilizare intr-un vas pe care il acoperim cu folie de plastic alimentara, impiedicand astfel formarea crustei/pojghitei la suprafata cremei
Se umplu cochiliile cand crema s-a racit, ciocolata o topim pe baie de abur si glazuram eclerurile. Le tinem la rece pana in momentul servirii.


Dupa cum ati urmarit in filmuletul de mai sus, delicioasele ecleruri se pregatesc cu multa usurinta, nici ingredientele nu sunt prea costisitoare, iar familia va fi mult mai fericita savurand un desert pregatit in casa.

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This eclairs don't need to much introduction because everyone know how good they are, especially if are made at home from scratch, and the preparation is not too hard either as you can see in my video



Ingredients


Shells
3 eggs
150 ml milk
90 gr flour
1 tablespoon sugar
60 gr butter
a pinch of salt
Filling
500 ml milk
125 gr sugar
3 yolks+ 1 entire egg
50 gr cornstarch
vanilla extract
Decorations
a few chocolate squares


I prepare the shells for the delicious eclairs this way:

  • I preheat the oven at 180 gr C
  • line the tray with baking paper
  • in a sauce pan, boil the milk, sugar and a pinch of salt
  • add the butter as well
  • when reach the boiling point add the flour, and stirr well, until the mixture is not sticking to the pot and let it cool until warm at touch
  • add the egg one by one, and mix with the mixer, do not add anothe egg until the previous one is not fully incorporated
  • will result a creamy, glossy dough
  • Using a pastry bag  pipe fat lengths of dough onto the tray, leaving space between them. 
  • bake for 15 min at 200 gr C, after that lower the temperature at the oven at 17-180 gr C and bake until golden brown, and the shell became hollow. Try not to open the oven door too often during the baking. Let cool on the baking sheet.
  • when the shell are cooled cut the top off  with a knife and fill them with the filling 
The filling
  • boil the milk
  • the yolks and the egg mix with the sugar and a pinch of salt until creamy
  • add the cornstarch
  • pour the milk in the mixture , slowly, mixing continuum
  • pot the mixture to boil, whisk well so that dont burn until thickend
  • add the vanilla extract
  • fill the shell with this 
To glaze the eclairs meld a few chocolate squares and glaze.

Thanks for your visit and I hope you will come back for another recipe. And if you like my videos please subscribe and like the video. I appreciate you support.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu