Pregatesc din cand in cand gogosi la cuptor pentru ca imi par a fi mai sanatoase, nu se mai prajesc in ulei, iar asta este un plus al acestei retete, si unde mai pui ca le poti glazura cu ciocolata, care este preferata noastra, iar copiii adora bomboanele colorate de pe ele.
Reteta este foarte usoara asa cum puteti urmari chiar aici!!!
500 gr faina
70 gr zahar
7-10 gr drojdie uscata
100 gr unt topit + 1 lingura
1 ou
zahar vanilinat
1 praf de sare
Glazura: 100 gr ciocolata + 2 linguri de lapte
Ornamente colorate din zahar
Preparare
- se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga oul, untul topit si treptat de incorporeaza laptele.
- se framanta pentru 6-10 min pana cand aluatul isi va modifica textura si nu se va lipi de maini
- se unge un castron cu ulei si se aşază aluatul in acesta, ungandu-se aluatul.
- se lasa sa creasca, cam 1-1.5 ore, pana aluatul isi dubleaza volumul
- se intinde foaie de 1.5 cm grosime si se decupeaza gogosile, cu un cilindru metalic sau cu un pahar, iar cu un dui am decupat si centrul gogosilor.
- tava se captuseste cu hartei de copt, se aşază gogosile cu distanta intre ele, se mai lasa sa creasca pentru 30 min
- se topeste un cubulet de unt si se ung gogosile pe partea superioara, se vor coace in cuptorul incins la 180 gr C pentru 13 min.
- ciocolata se topeste si se amesteca cu laptele, si cu o pensula se glazureaza gogosile tocmai scoase din cuptor. Deasupra lor se presara ornamente colorate de zahar.
Se servesc atat calde cat si reci pentru ca raman fragede cateva zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu