Ingrediente
4-5 dovlecei, spalati si stersi bine
200 gr masline
150 ml vin
150 gr suc de rosii sau bulion
1-2 cepe
3 catei de usturoi
ulei
100 gr faina
zeama de lamaie
busuioc, sare, piper
1 lingura de zahar optional
patrunjel verde
Dovleceii si taie rondele de 1 cm grosime, se stropesc cu zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper.
Fiecare feliuta se trece prin faina si se prajeste in ulei, pe ambele parti, apoi se aşază pe platou. Maslinele taiate feliute si carora le-am scos samburii se aşază peste rondelele de dovlecei.
Ceapa si usturoiul, tocat marunt se caleste in putin ulei, se adauga sucul de rosii si vinul, se potriveste la gust cu sare, piper, busuioc uscat sau verde, zahar si patrunjel tocat marunt.
Se fierbe cateva minute.
Acest sos se aşază peste stratul de dovlecei si masline, deasupra presaram patrunjel.
Acesta este un preparat de post care se poate servi rece, dar si cald este delicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu