Reteta video o puteti urmari chiar aici!!!
INGREDIENTE si PREPARARE
Coji (32 buc – diam. 6 cm)
4 oua
150 gr zahar pudra
200 gr faina
50 ml ulei
1 plic zahar vanilinat
1 praf de sare
|
Crema
200 ml smantana lichida
pentru frisca
3 galbenusuri
4 linguri zahar
1 plic zahar vanilinat
5 gr gelatina granule
|
Sirop
100 ml apa
100 gr zahar
esenta de rom
|
Glazura
100 gr ciocolata
100 ml lapte
1 lingura ulei
|
* se decoreaza cu fulgi de migdale, cu ciocolata rasa sau cu frisca
Preparare coji
- galbenusurile se freaca cu un praf de sare, cu zaharul pudra cat si cel vanilinat, apoi se incorporeaza uleiul
- albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
- peste bezea se adauga compozitia cu galbenusuri si se incorporeaza cu un tel, prin miscari usoare
- se adauga faina treptat si se incorporeaza
- aluatul se pune intr-un pos si se formeaza discuri cu diametrul de 6 cm pe hartia de copt, asezata in tava
- se coc in cuptorul incins la 180 gr C, pentru 15 min, cat sa se rumeneasca usor pe margine
- se lasa sa se raceasca si se indeparteaza de pe hartia de copt
Preparare sirop
- apa si zaharul se pun la fiert pana cand zaharul se va topi complet
- se opreste focul si se adauga esenta de rom
- se lasa sa se raceasca
Preparare crema
- gelatina se pune la hidratat cu putina apa
- se pregateste frisca din smantana lichida, si apoi se tine la rece
- galbenusurile se freaca cu zaharul tos si cel vanilinat pe baie de aburi, pana cand zaharul se topeste
- se topeste gelatina in cuptorul cu microunde pentru 10 sec
- se incorporeaza gelatina in crema de galbenusuri,
- cand crema de galbenusuri s-a temperat se amesteca cu frisca
- crema se tine in frigider pentru 30 min pentru a se intari
Preparare glazura
- ingredientele enumerate se pun la fiert, la foc mic, pentru 4-5 min
- glazura se lasa sa se tempereze
Asamblare prajituri
- din cele 32 coji, vor rezulta 16 prajituri, fiecare prajitura avand 2 coji/blaturi
- blaturile se insiropeaza, intre ele se pune crema cu ajutorul unui pos cu dui stelat, se glazureaza cu o pensula si se decoreaza cu fulgi de migdale
- se tin la rece cateva ore inainte de a fi servite
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu