Abundenta legumelor proaspete, ma face mai creativa, iar una din legumele iubite de mine este dovlecelul, care ma inspira mult si ma stimuleaza sa prepar diverse retete in care sa il folosesc. Motivul pentru care iubesc acesti dovlecei este ca se pot consuma proaspeti, neprelucrati termic, ca si salate, iar salatele sunt un deliciu; pregatiti la cuptor, sau pane, nici nu va mai spun....dar mai exista un motiv pentru care ii apreciez si mai mult, si anume, nu contin amidon, spre deosebire de vesnicii cartofi spre care tind majoritatea, contin B-caroten, la fel ca si morcovii, morcovi care prin fierbere nu mai sunt atat de sanatosi.
Reteta pe care am pregatit-o astazi este foarte simpla, este foarte buna si v-o ofer ca inspiratie!!!
Ingrediente
1 dovlecel mai maricel
3 fire de ceapa verde
1 legatura de marar proaspat
150 gr cascaval ras
100 gr smantana
100 gr sunca presata(fara grasime) taiata cubulete
1 ou
sare si piper dupa gust
2-3 linguri ulei de masline
De preparat este foarte simplu si usor, rezultatul este incantator
- dovlecelul se spala (daca este foarte crud nu se curata de coaja), se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare pentru 4 min, apoi se scurge si se lasa putin sa respire
- ceapa si sunca presata se pun la calit in putin ulei
- intr-un castron se amesteca dovlecelul fiert cu ceapa si sunca calite, cu 2 linguri de smantana si putin cascaval
- condimentam cu sare si piper dupa gustul fiecaruia
- mararul nu lipseste din acest preparat asa ca adaugam si marar tocat marunt
- intr-un vas de jena (termorezistent) uns cu putin ulei, asezam un strat din compozitia pregatita, peste care presaram cascaval ras, cat en lasa inima si iar un strat de compozitie
- deasupra, pentru a-i da o fata frumoasa, amestecam 2 linguri de smantana cu un ou, si bineinteles cascaval ras si putin marar
- vasul merge in cuptor la 190 gr pana se rumeneste bine
Preparatul se serveste atat cald cat si rece, cu salata sau nu, dar neaparat cu buna dispozitie.
Super bun si rapid!
RăspundețiȘtergere