Din cand in cand avem pofta de pizza si cum imi place sa bucataresc, bineinteles ca-i fericesc pe ai mei cu pizza pregatita in casa.....aroma se raspandeste in toata bucataria....parfumul aluatului copt in cuptor ma face mai fericita... ...si din cand in cand se aude cate o exclamatie....ufff, ce buna e!! Fericire maxima!!!
Reteta o puteti urmari si voi chiar aici!!!
Ingrediente (4 buc)
500 gr faina
250 ml apa calduta
2-3 linguri de ulei
sare dupa gust (aprox 1/2 lingurita sare)
1 lingura zahar
20 gr drojdie proaspata / 7-10 gr drojdie uscata
Umplutura
200-300 gr cascaval ras
200 gr sunca presata
piper proaspat macinat
oregano sau busuioc proaspat
ketchup
Preparare
- Drojdia de amesteca cu zaharul si se lasa deoparte pentru a se lichefia
- faina se amesteca cu sare
- in mijlocul fainii se face o adancitura in care am pus drojdia lichefiata
- adaugam uleiul ...apoi apa treptat, amestecand usor pana cand se formeaza un aluat ce se va framanta aproximativ 10 min
- se lasa aluatul la dospit, sa-si dubleze volumul, cam 30 min
- se imparte in 4 parti egale
- pe suprafata infainata se intinde fiecare bucata de aluat, foaie, de 3 mm grosime
- pe jumatatea foii de aluat se aşază in ordinea urmatoare, cascaval, sunca, cascaval, piper macinat si oregano
- se impatureste foaia de aluat apoi se sigileaza marginile, pentru a nu se scurge umplutura
- cele 4 bucati de pizza se aşază in tava de aragaz, in doua tavi, si se pun in cuptorul incins la 180 gr C pentru 30-35 min, pana se coc si se rumenesc frumos
Servim cu ketchup si cu voie buna!!! eh...mai stiu eu cu ce merge.....cu o bere rece....ce ziceti?!
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu