Reteta video o puteti urmari chiar aici!
Ingrediente
Blat
5 albusuri
4 oua intregi
1 galbenus
10 linguri de zahar
4 linguri faina
un praf de sare
esenta de vanilie
Umplutura
400 gr frisca lichida
2 linguri zahar pudra
5 gr gelatina granule
400 gr dulceata de capsune, a carei preparare o gasiti aici
Pentru decor: 2 linguri de zahar pudra
Preparare
* cele 5 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga 5 linguri de zahar, si se continua spumarea pana cand acesta se topeste, iar bezeaua este lucioasa
* bezeaua se pune intr-o punguta de plastic sau intr-un pos, si in tava (dimens 40x40 cm) tapetata cu hartie de copt se fac 6 dungi
* bezeaua se pune in cuptorul incins la 120 gr C, sa se intareasca putin, pana voi fi gata cu aluatul pentru pandispan
* cele 4 oua, un galbenus, 5 linguri de zahar si un praf de sare se mixeaza pana cand compozitia creste si pare a fi o crema
* se incorporeaza faina
* aluatul de pandispan se aşază printre dungile de bezea coapte putin
* tava merge la cupor, la 160 gr C, pana se coace aluatul, aprox 30-35 min
* blatul se lasa sa se raceasca complet
Prepararea umpluturii
* peste granulele de gelatina si pune apa cat sa o acopere, se amesteca si se lasa deoparte cateva minute sa se hidrateze
* frisca lichida se mixeaza cu zaharul pudra, pana se intareste
* gelatina hidratata se pune in cuptorul cu microunde pentru 10 sec, apoi se amesteca cu frisca montata
* frisca se pastreaza in frigider pana in momentul asamblarii prajiturii
Asamblare
* cand blatul s-a racit, se taie pe jumatate, de-a lungul dungilor de bezea, se curata hartia de copt, si o jumatate se aşază pe o tava plata
* peste jumatatea de blat se pune dulceata de capsune, apoi frisca si deasupra cealalta jumatate de blat
* se tine in frigider pentru 2-3 ore pentru a se portiona frumos
* in momentul servirii se pudreaza cu zahar
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu