Ingrediente
Blat
4 oua
150 gr zahar
4 linguri de miere
200 ml lapte
100 ml ulei
400 gr faina
10 gr praf de copt
un praf de sare
Glazura
250 ml lapte
200 gr unt
200 gr zahar
4 linguri de cacao
esenta de rom
Decor
200 gr nuca de cocos sau nuca macunata si amestecata cu 2 linguri de zahar
Preparare blat
- Se mixeaza ouale cu zaharul si mierea pana cand zaharul s-a topit...adaugam si un praf de sare
- se incorporeaza uleiul, apoi si laptele
- se incepe incorporarea fainii, dupa primele linguri de faina incorporate, adaugam si praful de copt
- aluatul se toarna in tava (40x40 cm) tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace in cuptorul incins la 180 gr C - 30-35 min
- se lasa sa se raceasca si se portioneaza sub forma de cubulete
Preparare glazura
- se amesteca zaharul si cacaoa cu un tel, se adauga laptele, si se fierbe acest amestec pentru 10 min
- se ia de pe foc si de adauga untul taiat cubulete si esenta de rom
Asamblare
- cubuletele de blat se scufunda in glazura, aceasta trebuie sa imbrace bine toate laturile cubuletului, iar apoi il tavalim prin nuca de cocos
SIMPLU......ARATOS....DELICIOS
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Buna seara a-ti uitat sa treceti in prepararea glazurei zaharul ,acum fac si eu reteta !
RăspundețiȘtergeream rectificat, multumesc pentru ca mi-ati spus! Spor la bucatarit!
Ștergere