29 mai, 2015

Socata

Cui nu-i place socata? Noua ne place foarte mult, aroma florilor proaspete de soc si a lamailor, fac ca aceasta bautura racoritoare sa fie un deliciu...si va invit sa urmariti prepararea acesteia  chiar aici!!!





Ingrediente
15 litri apa
1.5 kg zahar
20 flori de soc
4 lamai

Preparare

  • zaharul se dizolva in putina apa, cam 1 litru
  • lamaile se spala foarte bine
  • 3 lamai se storc de zeama, si cojile se taie bucati mai mici
  • 1 lamaie se taie feliute
  • zeama de lamaie se amesteca cu siropul de zahar
  • in borcan se aşază lamaile, florile de soc, se toarna siropul si se umple borcanul cu apa
  • se acopera cu o farfurie
  • borcanul se aşază intr-o camera insorita,socata v-a fermenta in 4-5 zile, si important este ca in fiecare zi sa amestecam in borcan
  • dupa fermentare, socata se trece printr-o sita, se toarna in sticle si se tine la rece
Putem pregati socata si cu flori uscate de soc, dar cand acestea sunt proaspete socata este plina de aroma.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu