Ingrediente
15 litri apa
1.5 kg zahar
20 flori de soc
4 lamai
Preparare
- zaharul se dizolva in putina apa, cam 1 litru
- lamaile se spala foarte bine
- 3 lamai se storc de zeama, si cojile se taie bucati mai mici
- 1 lamaie se taie feliute
- zeama de lamaie se amesteca cu siropul de zahar
- in borcan se aşază lamaile, florile de soc, se toarna siropul si se umple borcanul cu apa
- se acopera cu o farfurie
- borcanul se aşază intr-o camera insorita,socata v-a fermenta in 4-5 zile, si important este ca in fiecare zi sa amestecam in borcan
- dupa fermentare, socata se trece printr-o sita, se toarna in sticle si se tine la rece
Putem pregati socata si cu flori uscate de soc, dar cand acestea sunt proaspete socata este plina de aroma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu