Musacaua se poate pregati cu cartofi prajiti, cartofii ii taiati feliute si ii prajiti, cu cartofi fierti in coaja si taiati felii, sau cu piure asa cu am facut eu astazi.
Ingrediente
500 gr carne tocata porc, vita sau amestec
200 gr bulion rosii si ardei gras
2 linguri smantana
50 gr cascaval
1 ou
3 fire ceapa verde
marar, patrunjel si cateva fire de cimbru verde
1 kg cartofi
100 ml lapte
sare si piper
1 lingura de boia dulce
2-3 linguri de ulei
Preparare
- se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare
- cand s-au fiert, se scurg de apa se paseaza, se adauga si lapte pentru a rezulta un piure pufos, se mai potriveste de sare daca este cazul, si se imparte in 2 parti
- ceapa taiata marunt, se caleste intr-o tigaie in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata si se lasa ca se gateasca pentru 10 min
- se adauga bulionul de rosii, condimentele si la final verdeata
- se pregateste un vas termorezistent, eu am avut un vas de jena rotund, cu diametrul de 20 cm si inaltimea de 7 cm, se unde cu ulei acest vas
- se aşază un strat de piure, se niveleaza
- se aşază compozitia cu carne, se preseaza usor si se niveleaza
- al doilea strat de piure
- se bate un ou si 2 linguri de smantana si se toarna deasupra musacalei si se presara putin cascaval
- se pune vasul in cuptorul incins la 180 gr C pentru 40 min
Se serveste cald, alaturi de o salata de sezon sau de castraveti acri.
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Cred ca e bun, dar ca sa fie musaca, ar trebui vinete, nu cartofi. Asta e "hachis parmentier"
RăspundețiȘtergere