Salatele reci cu paste, legume si sunca presata sunt un deliciu atat datorita gustului proaspat dar si pentru ca sunt foarte satioase. O consumam la pranz sau seara si altceva nu mai ai nevoie sa mananci caci foamea a disparut.
Ingredientele folosite sunt simple, dar combinate cu pastele se transforma si explozia de gust si culoare este acaparatoare.
Ingrediente
150 gr paste fusili
100-150 gr sunca presata
2 castraveti
1 ceapa
5-6 rosii cherry sau 2 rosii mari
un ardei gras rosu
un ardei gras galben
100 gr iaurt
100 gr maioneza de casa, reteta scrisa o puteti gasi aici
2 linguri ulei de masline
sare si piper
cateva masline pentru gust dar si pentru contrast
Preparare
- pastele se fierb in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet
- se racesc sub jet de apa rece si se amesteca cu putin ulei de masline pentru a nu se lipi intre ele
- castravetii se spala si se taie rondele subtiri, la fel si rosiile
- ardeii se spala si se taie fasii, asemeni si sunca presata
- ceapa se taie julien
- legumele si sunca se amesteca cu pastele reci
- maioneza se amesteca cu iaurtul si se condimenteaza cu sare si piper, apoi acest sos se toarna peste salata si se amesteca
- se tine la frigider pentru 2 ore sa se raceasca bine si sa se combine aromele
O salata delicioasa, satioasa, plina de prospetime si culoare!!!
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu