Pregatite pentru petrecerile celor mici, aceste fursecuri sunt foarte bune pentru ca din cantitatile prezentate mai jos, puteti face destul de multe. Piticii le vor adora pentru ca sunt foarte frumoase aceste "Piersici umplute". Dar nici gustul lor nu e mai prejos de imaginea lor delicata- fragezimea lor ce se mentine pe durata mai multor zile; umplutura cu dulceata sau gem, careia ii adaugam esenta de rom si nuci macinate, le imbogaseste gustul foarte mult, iar culorile pastelate si cristatele de zahar inveselesc fursecurile. Cateva frunze verzi si petrecaretii sunt cuceriti iremediabil!
Reteta acestor fursecuri o puteti urmari chiar acum!!!
Ingrediente
pentru fursecuri - aprox 80 buc
aprox. 750 gr faina (mie mi-au mai ramas 4 linguri de faina)
200 gr zahar
3 oua
250 ml ulei
7 gr amoniac pentru prajituri
un praf de sare
esenta de rom
pentru umplutura
350-400 gr dulceata/gem piersici, caise sau prune
200 gr nuca macinata
pesmetul obtinut prin scobirea fursecurilor
esenta de rom
pentru glazurare
50 ml lapte + colorant rosu+esenta de rom
50 ml lapte+colorant galben+esenta de rom
150 gr zahar tos
Se decoreaza cu frunzulite verzi de menta.
Prepararea fursecurilor
- ouale se bat bine cu un praf de sare
- se adauga zaharul, apoi uleiul
- se continua amestecarea compozitiei pana se topeste zaharul
- se pune amoniacul si se incorporeaza treptat faina
- se framanta usor pana se obtine un aluat compact ce nu se mai lipeste de maini
- se lasa aluatul 15 min sa se odihneasca, aboi se formeaza baghete care se portioneaza
- se modeleaza fiecare portie suf forma unor bile cu suprafata foarte neteda
- nu faceti fursecurile prea mari pentru ca la copt cresc foarte mult, eu le-am cantarit pe fiecare si au cate 13 gr
- se aşază fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt, le aplatizam usor cu degetul
- cuptorul se incalzeste la 160 gr C, se coc pana se intaresc la suprafata...nu le lasati prea mult pentru ca devin casante...nu mai mult de 15-20 min
- dupa coacere se lasa sa se raceasca, apoi cu cutitul se scobesc cu grija
Prepararea umpluturii
- se amesteca dulceata cu nuca si esenta de rom si cu pesmetul maruntit, obtinut prin scobirea fursecurilor
Asamblarea fursecurilor
- in scobitura fursecurilor se pune umplutura, dupa care se unesc doua cate doua fursecuri
- se indeparteaza excesul de umplutura
- se introduc pe jumatate in laptele colorat galben, apoi cu cealalta parte in cel colorat rosu si se tavalesc prin zahar tos
Se pregatesc foarte repede, sunt foarte frumoase si pentru petrecerile copiilor sunt ideale.
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu