Pentru micul dejun aceste pateuri sunt minunate, combinatia de arome si gusturi, poate parea bizara, dar va spun ca sunt foarte bune si dispar din farfuria inveselita foarte repede. Se coc rapid, cat sa se bronzeze putin si se consuma caldute sau chiar reci.
Reteta video o puteti urmari acum!!
Reteta video o puteti urmari acum!!
Ingrediente
9 foi subtiri de placinta
1 dovlecel
100 gr feta
1 catel de usturoi
2 linguri de stafide
2 linguri de migdale, lamele
2 linguri de ulei de masline
5-6 frunze de menta
sare si piper
chimen
putin unt topit
Preparare
- Dovlecelul spalat si curatat de coaja se taie cubulete, marunte.
- Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune dovlecelul sa se gateasca, la foc mic
- se condimenteaza cu sare si piper
- se lasa pana se inmoaie, amestecand din cand in cand
- daca isi lasa zeama se scurge bine si se lasa sa se racoreasca
- intr-un castron se sfarama branza, se amesteca cu dovlecelul, usturoiul tocat marunt, stafidele, migdalele si frunzele de menta tocate marunt
- Se incalzeste cuptorul la 220 gr C
- se impaturesc pateurile sub forma unor triunghiuri, in foile de placinta unse bine cu unt
- se aşază in tava tapetata cu hartie de copt, se presara pe fiecare pateu, seminte de chimen, si se coc pentru 8 min
Sunt foarte gustoase si le puteti servi la micul dejun.
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu