Ingrediente
200-300 gr biscuiti, avem nevoie de suficienti biscuiti pentru a acoperi de doua ori suprafata unei tavi cu dimensiunile de 20x35 cm
500 gr crema de branza
6 linguri zahar pudra
200 gr frisca lichida
1 lingura smantana
3 plicuri zahar vanilinat
250 gr duceata de care doriti, eu am folosit de capsune
10 gr gelatina granule
Glazura
100 gr ciocolata
100 gr zahar
100 ml apa
Decor
fulgi de nuca de cocos sau bombonele colorate, ciocolata rasa
Preparare
- punem gelatina la hidratat in apa doar sa o acopere
- crema de branza se mixeaza bine cu zaharul pudra si cel vanilinat, cu smantana, apoi dulceata, la final frisca spumata bine
- gelatina se topeste la microunde pt 10-15 sec apoi se incorporeaza usor in crema de mai sus
- o tava cu dimensiunile 20x35 cm se imbraca in folie de aluminiu, se aşază un strat de biscuiti pe toata suprafata tavii, se toarma crema, se niveleaza si inca un strat de biscuiti
- se pune la frigider pana pregatim glazura
Glazura se pregateste astfel: apa se pune la fiert impreuna cu zaharul pentru 10 min, cat sa se topeasca zaharul, iar siropul rezultat sa se lege putin, oprim focul si punem ciocolata, cand aceasta s-a topit si compozitia este omogena o mai lasam putin sa se tempereze si o turnam peste prajitura
Prajitura se tine la frigider pana cand crema se intareste, iar biscuitii se inmoaie.
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu