Reteta video o puteti urmari si voi aici!!!
For English version here!!!
Ingrediente pentru 31 buc
Aluat
500-600 gr faina
2 oua + 1 pentru uns rulourile
130 gr zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
7 gr amoniac
Un praf de sare
|
Crema de vanilie
1 l lapte
200 gr zahar
2 galbenusuri
10 linguri amidon
100 gr unt
esenta de vanilie
zahar vanilinat (2 plicuri)
un praf de sare |
Pe
deasupra se vor pudra cu zahar.
|
Pregatirea rulourilor/conurilor
- se mixeaza bine zaharul cu uleiul si laptele, pana se topeste zaharul
- se adauga si ouale (2 buc) si se incorporeaza bine
- se adauga sare si amoniacul
- apoi se adauga faina treptat pana se formeaza un aluat ce poate fi intins foaie si se lucreaza cu mainile
- se imparte in 4 parti egale
- conurile se ung cu ulei si se dau prin faina
- se intinde fiecare parte de aluat in foaie subtire, pe blatul de lucru tapetat cu faina, se taie fasii de 2 cm grosime, si fiecare fasie se ruleaza pe un con, suprapunandu-se marginile putin
- se ung cu ou si se aşază pe tava tapetata cu hartie de copt
- se coc in cuptorul incins la 190 gr C pentru 15 min, cat sa se rumeneasca usor
- se lasa sa se raceasca si se indeparteaza formele metalice
Pregatirea cremei
- se amesteca zaharul, amidonul, zaharul vanilinat, un praf de sare si apoi cele doua galbenusuri si laptele rece
- se pune amestecul pe foc mic, amestecandu-se mereu cu telul pentru a impiedica lipirea cremei
- in cateva minute se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca
- untul se spumeaza adaugandu-se treptat crema de lapte racita
- se aromatizeaza cu esenta de vanilie
- se pune in frigider pentru cel putin 30 min
Asamblare
- crema se pune in pos cu dui stelat si se umplu cu aceasta rolourile pregatite
- rulourile se vor tine la frigider pana in momentul servirii cand se vor pudra cu zahar
Sunt delicioase si daca crema de vanilie nu va e pe plac le puteti umple cu o crema de ciocolata (respectand reteta cremei de vanilie, doar ca-i mai adaugati cacao cat sa va fie pe plac) sau si mai simplu cu frisca.
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Eram asa incantata ca am gasit o ret simpla si usoara...insa st dezamagita, desi am respectat intocmai ret, cantit, nu mi.au iesit. Prima tava am incercat la cuptor, nu s.au dezliput dp bat(desi le.am uns), urmatoarele le.am prajit, s.au umflat precum gogosile, au iesit dp bat, dar s.au desirat... Unde oare sa fie problema...abia am salvat 20-25 din 60... Mai multa mizerie...si ma gandeam ca o sa.mi surprind invitatii sambata...eu am ramas surprinsa
RăspundețiȘtergereCea mai reusita reteta, din cate am încercat!
ȘtergereVa pot trimite fotografii, sa confirm cele declarate!😊😊😊
Imi pare rau sa aud, dar nu ar fi trebuit sa se intample nimic din ce spui...conurile le ungi cu ulei si le dai si prin faina, iar aluatul are in compozitie ulei, asa ca nu mai au cum sa se lipeasca, foaia de aluat este intinsa destul de subtire, astfel daca se mai umfla in cuptor sa nu fie chiar atat de groasa, daca s-au desirat de pe con- cred ca nu le-ai copt destul...cat sa se usuce si sa-si pastreze forma. Sper sa nu fii dezamagita si sa mai incerci, cu siguranta vei reusi! O seara linistita, iti doresc!
RăspundețiȘtergereEu le-am facut o data si pot sa spun ca au iesit fff bune astazi am pregatit reteta dubla ����complimenti ptr reteta
ȘtergereEu le ung cu ou, inainte de a le introduce la cuptor.
ȘtergereReusita garantată!
Pai...cred ca imi dau seama de ce nu a iesit tava de la cuptor...am uitat de dat betele prin faina.. Intr.adevar nu s.au umflat mult...erau chiar k...apoi cand am vazut ca nu le pot scoate, le.am prajit...si at au ,,explodat,, poate data viit, mai incerc nu ma dau batuta
RăspundețiȘtergereAsa e cand te grabesti....la cuptor le mai intoarceti...sau le lasati asa ?
RăspundețiȘtergerenu le-am intors, pentru ca am vrut sa aiba fata frumoasa.
ȘtergereRet este ff usoara, put ingred si are si video, m.am mirat de ce am esuat
RăspundețiȘtergereNu ai esuat, a fost doar o experienta (chiar chimica daca ai prajit aluatul cu amoniac in el..haha..reactie chimica efervescenta) din care ai invatat. Te pup si succes data viitoare!
Ștergerebuna, as vrea sa imi spui cum fac conurile din foaie de aluminiu ,as vrea sa incerc si eu reteta ,copii ma intreaba mereu cand le fac dar am dat inapoi pentru ca nu am conurile ,astept raspuns.
RăspundețiȘtergereBuna dimineata! AM gasit pe net ceva imagini care sa te ajute http://www.retete-dukan.ro/cum-sa-ne-facem-singuri-forme-cilindrice-pentru-rulouri/ O zi frumoasa!!!
ȘtergereForme de rulouri le puteti gasi pe www.natishop.com la doar 4 lei/ setul.
Ștergeream facut reteta , a iesit perfect, multumesc
RăspundețiȘtergeredaca nu am amoniac ce pot folosi?
RăspundețiȘtergerepoti folosi bicarbonat de sodiu sau praf de copt, dar cu amoniac ies mai fragede. O seara linistita!
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere:) Zambesc !
RăspundețiȘtergereDragilor, aluatul,,nelipicios si care iti reuseste 100 % este cel cu 6/6/6 ~ apa/ulei/zahar..+ 1 plic de amoniac stins cu zeama de lamaie(sare de lamaie) + un varf de cutit sare, + faina atat incat aluatul sa fie nelipicios si rulabil..
Se da aluatul(in cantitatea simpla/dublata/triplata ca mai sus amintita, in functie de necesitate) la rece pentru 1/2 ora si apoi se fac acele fasii de 2-2,5 cm care se ruleaza pe suportul din inox, uns in prealabil cu ulei, doar 1/2 cm la imbinare...Fasiile nu se suprapun mai mult pt ca se vor fragezi mai greu !... 4-5 ore de fragezire e suficent daca si crema te ajuta, avand margarina de buna calitate.
Sincer, la cat costa acum untul nu cred ca au multe gospodine curajul(banesc!) sa foloseasca unt la crema !..Si-apoi, folosim margarina, cea atat de reclamata, numai la ocazii, sarbatori, mese in familie..Nu avem de ce a ne teme pt sanatatea noastra!
De ce oua?..De ce lapte?...Oul da consistenta si aluatul nu se rupe usor la servit efectiv, iar laptele intareste orice aluat..Cel mai bun exemplu este aluatul de cornulete care niciodata nu e fraged daca folosesti lapte .Cu laptele schimbi aroma aluatului si iti trebuie neaparat -drojdie, pentru fragezime !
Succeeeees !
Uff, ce de intrebari aiurea,multe intrebari-puerile..gen:"daca nu am am amoniac?!???,,".. <|:),,,sau: 's-au lipit de suport..' <|:)
1.Raspuns : NU FACI ASTFEL DE DULCIURI, GOSPODINO ! Faci mai bine ,,gris cu lapte ! :))
Dai fuga la un market si iti cumperi ! Asa cum si celelalte ingrediente ti le cumperi cu data recenta, nu?
2.Raspuns:...Asteapta sa se raceasca putin suportul ! ,,Asta, in caz ca ai uns in prealabil suportul rulou! Nu are cum sa nu se dezlipeasca,,, aluatul e cu ulei !
Sfat !
Amoniacul se foloseste numai 'stins' in zeama de lamaie pt a atenua din mirosul intepator si a-i da volum aluatului prin disociere uniforma a prafului. E ca si atunci cand, cerni faina de 2-3 ori ca sa ajuti drojdia-maia in aluatul de cozonac. Amoniacul se asociaza perfect cu compozitia numai atunci cand aceasta e in stare *apoasa* . Niciodata amoniacul nu se adauga cand incepi a presara deja din faina !
La alte dulciuri in faina se pot adauga praful de copt,,drofdia tip maia !..
Interesant! Multumim pentru sfaturi, mai mult legat de amoniac, lucruri ce nu le stiam, pt ca de obicei nu folosesc aminiac, ci mai mult praful de copt si bicarbonatul de sidiu.
Ștergere