Pentru cazurile in care nu aveti timp sa mai pregatiti si blat pentru o prajitura sau chiar tort, piscoturile pot substitui foarte bine blatul, asa cum a fost si cazul meu de fata. Nu mai aveam cand sa coc un blat, musafirii mai aveau cateva ore sa ajunga, spuma de ciocolata se pregateste repede, piscoturile sunt ieftine si se gasesc peste tot, asa ca m-am pus pe treaba si am facut acest desert intr-o clipa.
Ingrediente
24 piscoturi
200 ml frisca lichida
200 gr ciocolata
60 gr zahar
30 ml cafea tare
esenta de rom
o lingurita pudra de scortisoara
50 gr nuci coapte si taiate cu cutitul
frisca pentru decor - optional
Prepararea mousse-ului/spumei de ciocolata este foarte simpla si anume:
- intr-o craticioara se pune frisca la foc mic sa se incalzeasca bine, aproape de punctul de fierbere. Atentie, nu trebuie sa fiarba!
- se opreste focul si se pune ciocolata, rupta in bucati mai mici, sa se topeasca in frisca, se amesteca sa se omogenizeze
- se lasa sa se raceasca, apoi se tine la frigider pentru cel putin 2 ore
- se mixeaza pana devine o spuma (2-3 min)
- romul se amesteca cu cafeaua rece
- 8 piscoturi se insiropeaza in cafeaua concentrata si se aşazăpe platou
- se pune un strat de crema peste ele si se repeta etapele pentru inca doua straturi de piscoturi
- se imbraca totul in crema si in nuci maruntite
- se tine la frigider cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste
Un desert foarte usor, la care nu aveti cum sa gresiti ceva.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu